Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Proprietățile necunoscute ale leușteanului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Leușteanul este o planta care, desi mai putin cunoscuta pentru aceste proprietati, intrucat cel mai des este folosita la mancare, ne-ar putea ajuta, sa ne mentinem sanatatea intreaga. Inclusiv grecii si romani o foloseau pe post de planta medicinala, daca nu cumva chiar asta a fost prima ei utilizare.

Are atributii antiinflamatoare, care scad durerile stomacale, mentine sănătatea colonului, elimina balonarea și iritația intestinală. Daca aveti probleme cu artrita, guta și hemoroizii este, iarasi, recomandata.

Ziceam ca este folosit si la mancare, mai ales introdus in supe, ciorbe, cei mai multi dintre oamenii din mediul rural le cresc chiar la ei in proprietate. Utilizat si la murături, sosuri, salate ori diverse garnituri.

Leușteanul are multe vitamine, in special este cunoscut pentru categoria A și C, precum si pentru minerale, calciu, fier și potasiu, quercutună, care ajuta in mentinerea sănătaii inimii.

Se recomanda sa se manance crud, drept suc, infuzie, pulbere și cataplasme.

Pe langa faptul ca este antiinflamator, acesta mai are si urmatoarele atribute: antibacteriană, antiparazitară, antivirală, antifungică, stimulează funcţia hepato-biliară,  acţiune tonic-aperitivă, creşte pofta de mâncare, diuretică, combate steatoza ficatului, reglează ciclul menstrual şi ameliorează dismenoreea, neurotonic, uşor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, efect expectorant în afecţiuni respiratorii, antiinflamator, emolient şi cicatrizant la nivelul pielii în afecţiuni cutanate.

Trateaza infectiile si dilată vasele de sânge, oferind o mai buna irigare a sângelui la extremităţi.

Daca ai cateva pete pe fata este bine sa le tratezi cu leustean, iar rănile se vor repara de la sine daca utilizezi cataplasmele, datorita vitaminei A şi zincului pe care il contine; tot ele ajuta la creşterea şi întărirea firelor de păr, pastreaza secreţia uleiului natural al scalpului,. In fine, vitamina C previne căderea sa.

Sucul se face din frunze si prin amestecarea bine a lor, detoxifică şi purifică sângele, iar ceaiul de leuştean extrem de bun pentru tulburări digestive, scaune proaste, formare de gaze, eliminarea urinei şi expectoraţiilor în caz de catar bronşic.

Nu este recomandat sa-l consumati daca aveti un copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation