Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

jacobs creek, shiraz, chardonnay, lillet
SHIRAZ Dacă, în episoade trecute, am vorbit de un vin/soi alb, CHARDONNAY, ei bine, acum aducem vorba despre o variantă, tot de la JACOBS CREEK, pe roșu. E vorba despre un vestit vin, care este vechi de zile – probabil din antichitate – SHIRAZ,  de data aceasta australian, desigur, pe ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
cazare in ammouliani, cazare ammouliani
CUM sunt cazările în insula Ammouliani, aproape de locul sfânt al Muntelui Athos? Minunate, la fel ca în toată Grecia. Vă prezentăm, acum, câteva, care să le țineți minte pentru sezonul care apropie cu o viteză uimitoare spre vertiginoasă. STUDIOURILE PHILIPS Cazare beneficiind de acreditare EOT). Proprietara are trei fete, ...
Read More

Români, îmbolnăviți de o nouă bacterie: Listeria. Cum o evităm?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, la inceputul saptamanii acesteia, despre periculozitatea unor produse comercializate pe rafturile supermarket-urilor. Problema principala despre care se discuta este o bacterie care a omorat, pana acum, 9 oameni, in urma unor complicatii.

In mare, avertismentul se refera la produsele congelate din magazine, deoarece unele dintre acestea sunt infectate cu listerioză. În România 9 persoane au decedat in urma acesteia și alte 47 de persoane sunt infectate. (MAI MULTE DESPRE PRODUSELE CURATE CLICK AICI LA ARTICOLUL PRECEDENT)

Produsele congelate, asupra careia atentioneaza cunoscutul medic, sunt cele contaminate cu Listeria monocytogenes de la compania Greenyard.

„Atenţie mărită la produsele congelate. Mai ales dacă sunteți însărcinată. E alertă de listerioză.”

7 lucruri de tinut minte:

  1. Listeria este o bacterie rezistentă la refrigerare (2-8ºC ) – deci se poate extinde la multe alte produse
  2. Listeria se dezvolda usor la om, la mare parte din animale, sol, vegetație și canalizăre.
  3. Gravidele au cele mai mari sanse de a se imbolnavi (de 20 de ori mai ridicat fata de adulți, 1 din 3 cazuri de infecție se dezvolta la viitoarele mămici) si bacteria trece prin placenta și ajunge la copil, creand o gramada de probleme de sanatate acestuia
  4. sa nu uitati ca simptomele sunt greu de depistat, deoarece ele nu sunt evidente ( precum gripa, digestive sau infecții de tract urinar)
  5. În sarcină e posibil sa duca la avort, naștere premature, greutate mica la naștere și numeroase alte efecte negative (respiratorii, neurologice, orbire, retard) , producand, in anumite cazuri, chiar moartea
  6. “clientii” bacteriilor sunt de multe ori cei cu imunitate scăzută, mentionam: afecțiuni oncologice, cei cu transplant sau corticoterapie pot crea complicații neurologice sau pulmonare: meningită, encefalită sau pneumonie.
  7. Simptomele la gravide sunt: febra, dureri de cap cu mialgii, artralgii, dureri lombare (in special la semestrul al 3 lea). Modalitatea prin care se gaseste de cele mai multe ori bacteria este prin izolarea germenului în cultura din sânge, lichid amniotic și LCR.

Ca sa reduceti riscul de aparitie a bacteriei:

  1. mai putine alimente gata preparate reci.
  2. mare grija la alimentele cu risc carnea prea putin gătită, salatele preambalate și înghețata depozitată/ transportată necorespunzător.
  3. nu uitati de regulile de igienă individuală
  4. Gătiți bine orice preparat.
  5. la folosirea microundelui sa incalziti pana la capat alimentul (toata farfuria sa fie bine incalzita)
  6. nu incurcati in frigider alimentele negătite/crude cu cele gatite
  7. Sa NU va atingeti vreodata de alimente cu privire la care aveti dubii: fie prepararea, conservarea sau valabilitatea ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation