Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

căutări, Google 2024
Filme, seriale, rețete sau târguri de Crăciun… care au fost cele mai populare în căutările acestui an? ___ Ca de fiecare dată în decembrie, Google prezintă listele cu cele mai populare (trending) căutări ale românilor în anul care tocmai se încheie. Acestea indică subiectele și oamenii care au generat cel ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Spargem orice mituri despre cafea

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cafeina prezinta foarte multe beneficii pentru corp. Poate fi consumata cu ajutorul mai multor modalitati, dar, indiferent de forma, aceasta imbunatateste memoria, te poate ajuta sa ai o performanța atletică mai buna și multe alte avantaje pentru inimă. Nu uitati, insa, ca in cazul oricarui aliment excesul poate dauna.

Pastrati obiceiul de a bea 1 ceasca de cafea de dimineata cand va treziti, caci poate scadea riscul de aparitie a cancerului, ajuta funcția hepatică și scade riscul declinului cognitiv. De asemenea, nu uitati ca alte stimulente nu intra in aceasta categorie si nu sunt recomandate, cum ar fi energizantele, care sunt bazate pe zahar.

Mai mult, daca faci sala sau alte activitati fizice este recomandata cafeaua, caci iti pastreaza energia necesara, ajuta memoria și funcțiile inimii. Este, totusi, ca o sabie cu doua taisuri: prea mult poate declansa mai multe procese negative in corp, chiar asupra digestiei, metabolismului și chiar felul in care vezi tu realitatea.

Nu este intotdeauna si in orice caz un DROG, dimpotriva , el este medicament psihoactiv, poate unul dintre cele mai folosite in lume. De aceea, ea poate avea efective pozitive sau negative asupra felului in care ne simțim și interacționăm in societate. Uneori simt ca obosesti usor, usor, in timpul zilei, desi ai baut o cafea/2 deja? E normal.

Explicatia se afla la nivelul creierul, care stimuleaza în mod natural adenozină. Specialistii au opiniat ca exact acest efect ne ajuta sa dormim linistiti noaptea. Tocmai de asta cand bei cafea prea tarziu, e posibil sa nu mai poti dormi noaptea. Efectiv, ea opreste receptorii care stimuleaza adenozina.

Marea majoritatea a specialistilor cred ca stabilirea si respectarea unui regim care are si cofeina in ea duce la probleme cardiace, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii. Medicii spun că prin oprirea adenozinei, cofeina are avantajul de a scadea riscurile cardiace, pentru ca ea este cea care produce acele bătăi neregulate ale inimii.

In fine, consumul regulat al acesteia ajuta si sistemului nervos central, asta inseamna mai multa concentrare pentru tine, precum si o stare de spirit mai buna. Tot din cauza blocarii adenozinei. Pe cale de consecinta, ea declanseaza si productia mai rapida a dopaminei si glutaminei – stimulenți naturali realizati de creier. Acum ai si explicatia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation