Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Cum ne putem menține silueta sănătoasă iarna!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Deschidem articolul de azi cu un citat esential:

„Dacă stăm în frig, pierdem kilograme. Însă noi, «modernii» petrecem mai mult timp la căldură şi tindem să mâncăm mai mult şi mai nesănătos pe timp de iarnă”, ne atentioneaza de la bun inceput medicul Corina Zugravu, specialist în nutriţie.

Deci, ce trebuie sa facem iarna ca sa nu punem kg in plus pe noi?

  • Ardei iute şi usturoi

In momentul in care corpul nostru incepe sa digere mancarea, temperatura corpului creşte, fara a face diferenta intre tipurile de alimente. Cu toate acestea, e adevarat ca unele dintre aceste alimente cresc mai mult sau mai putin temperatura, dupa caz.

Cele care sunt mult mai pline de calorii ofera mai multa caldura, in comparatie cu cele pline de amidon.

„Şi alimentele picante ne pot încălzi, deoarece ajută la circulaţia sângelui. Ingredientele înţepătoare, precum ghimbirul, ardeiul iute sau usturoiul, sunt recomandate în timpul iernii”, ne explicamedicul Luigi Gratton, consultant Herbalife şi colaborator al Centrului pentru Nutriţie Umană, din cadrul Universităţii din Los Angeles.

Specialistii ne sfatuiesc sa consumam mai multe cereale şi „grăsimi bune”, din vegetale, in aceasta perioada. Cerealele, pâinea integrală, soia, fasolea, lintea, hrişca, mazărea, porumbul sunt cele mai recomandate, dintre toate, intrucat corpul le abosoarbe energia si te incalzesc pe tine. Mai pe scurt, e o metoda simpla de a obtine calorii sanatoase.

„Atuul lor îl constituie proteinele şi grăsimile de calitate”, spune medicul Corina Zugravu.

Totodata, la fel de bune sunt si nucile, migdalele, alunele, sâmburii şi seminţele.

„Sunt o sursă de calorii foarte bună. Studiile arată că persoanele care consumă astfel de produse sunt mai puţin predispuse la „evenimente cardiovasculare”, precum infarctul”, mai aminteste nutritionistul.

Proteinele mai pot fi luate din carnea de pasăre sau din cea de peşte, dar şi din ouă.

  • Gogoşari, varză murată şi hrean

Legumele si fructele sunt o sursa extraordinara de vitamine, recomandate deoarece ne apara impotriva racelilor si nu numai.

Murăturile ofera mai ales multa vitamina C.

„Gogoşarii, varza murată, hreanul pot fi, de asemenea, consumate pentru vitamine”, menţionează medicul Corina Zugravu.

Dar aceasta sursa se poate obtine si din ardei gras, pătrunjel, dar şi din fructele mai exotice, citrice, kiwi. Ceapa şi usturoiul stim deja impotriva caror afectiuni lupta in principal!

„Au proprietăţi antimicrobiene, antivirale şi antimicotice”, precizează dr. Corina Zugravu.

Ceaiurile, supele, şodoul sunt cele mai bune lichide pe care le poti consuma in aceasta perioada.

S-a demonstrat de asemenea ca supa de pui ne scapa foarte rapid si usor de raceala! prin studii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation