Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Unul dintre consecințele cele mai grave ale crizei provocate de coronavirus în lume este scăderea dramatică a prețului petrolului. Agenții de pe bursele internaționale sunt în panică totală, deoarece oamenii lucrând de acasă, nu mai consumă benzină/motorină. Acum ai putea pune de 100 lei mai ieftin, dar la o cantitate mult ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Unul dintre consecințele cele mai grave ale crizei provocate de coronavirus în lume este scăderea dramatică a prețului petrolului. Agenții de pe bursele internaționale sunt în panică totală, deoarece oamenii lucrând de acasă, nu mai consumă benzină/motorină. Acum ai putea pune de 100 lei mai ieftin, dar la o cantitate mult ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

De dietă: cea mai bună rețetă de hrișcă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul.

Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, calciu și antioxidanți. 

Alt avantaj este și durata scurtă de preparare, în numai un sfert de oră ai terminat.

Ai nevoie de:

  •   250 grame hrișcă uscată pusă la hidratat minimum o oră (vor rezulta 400 grame de hrișcă)
  •   50 grame roșii uscate (aprox. 10 buc.)
  •   5 grame (1 lingură) condiment garam masala (o combinație tipic indiană de cuișoare, chimion, coriandru, dafin, piper, nucșoară și scorțișoară)
  •   10 grame (3 căței) de usturoi
  •   1 lingură oregano uscat
  •   40 ml. suc lămâie (2 lămâi)
  •   1/4 linguriță sare
  •   50 ml. apă plată
  •   20 ml. ulei măsline
  •   1/2 chilli uscat (la alegere, dacă doriți)

Cum se face:

  • Mai întâi, hrișca se scurge într-o sită, se clătește de mai multe ori prin apă și se adaugă alături de restul ingredientelor în mixer. În cazul în care vă plac preparatele iuți, introduceți inclusiv chilli sau piper cayenne.
  • Totuși, v-aș recomanda să-l faceți la început conform rețetei clasice, adică fără iuțeală, deoarece pentru unele persoane poate avea un gust mai ciudățel.
  • Amestecați ingredientele până se formează o cremă omogenă.
  • Se poate consuma pe felii de ardei gras, pe pâine sau lipii, condimentat cu verdeață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation