Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Studiile arată că cetățenii României aruncă la gunoi 6 mii de tone de mâncare în fiecare zi, deși 66% din familii sunt atât de sărace încât nici ce mânca nu au. Risipa alimentară a înregistrat creșteri fără precedent de la an la an, ceea ce a dus la un semnal ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

De dietă: cea mai bună rețetă de hrișcă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul.

Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, calciu și antioxidanți. 

Alt avantaj este și durata scurtă de preparare, în numai un sfert de oră ai terminat.

Ai nevoie de:

  •   250 grame hrișcă uscată pusă la hidratat minimum o oră (vor rezulta 400 grame de hrișcă)
  •   50 grame roșii uscate (aprox. 10 buc.)
  •   5 grame (1 lingură) condiment garam masala (o combinație tipic indiană de cuișoare, chimion, coriandru, dafin, piper, nucșoară și scorțișoară)
  •   10 grame (3 căței) de usturoi
  •   1 lingură oregano uscat
  •   40 ml. suc lămâie (2 lămâi)
  •   1/4 linguriță sare
  •   50 ml. apă plată
  •   20 ml. ulei măsline
  •   1/2 chilli uscat (la alegere, dacă doriți)

Cum se face:

  • Mai întâi, hrișca se scurge într-o sită, se clătește de mai multe ori prin apă și se adaugă alături de restul ingredientelor în mixer. În cazul în care vă plac preparatele iuți, introduceți inclusiv chilli sau piper cayenne.
  • Totuși, v-aș recomanda să-l faceți la început conform rețetei clasice, adică fără iuțeală, deoarece pentru unele persoane poate avea un gust mai ciudățel.
  • Amestecați ingredientele până se formează o cremă omogenă.
  • Se poate consuma pe felii de ardei gras, pe pâine sau lipii, condimentat cu verdeață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation