Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

TOPUL restaurantelor și preparatelor din București

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ca în fiecare an, în ultima săptămână din ianuarie sunt înmânate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti în anul care tocmai s-a încheiat. Anul acesta am avut o dublă gală de premiere, pentru că au fost date în acelaşi timp şi premiile pentru competiţia Topul Restocracy al Mâncărurilor 2019.

Gala Premiilor Restocracy a avut loc duminică 26 ianuarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în prezenţa a peste 250 de invitaţi, dintre care o sută de manageri ai celor mai importante restaurante, peste douăzeci de ambasadori străini, jurnalişti, personalităţi din business şi din alte domenii, membri ai juriilor de la Topul Mâncărurilor, sponsorii şi invitaţii lor, desigur.

 – > Câştigătorii premiilor 

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019Le Bistrot Français

După bucătărie:

  • Cel mai bun restaurant Românesc tradiţional: Caru’ cu Bere
  • Cel mai bun restaurant Românesc aristocratic: ZahanauaZexe
  • Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucătărie Românească: NOUA
  • Cel mai bun restaurant Internaţional: Joseph by Joseph Hadad
  • Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia
  • Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju
  • Cel mai bun restaurant Fusion: Loft
  • Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki
  • Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo
  • Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia
  • Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra
  • Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden
  • Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image

După specificul dominant:

Premii speciale:


BONUS: Cel mai bun chef din Bucureşti în 2019: Alex Petricean

Cu această ocazie, am enumerat şi tinerii chefs români pe care Restocracy îi apreciază cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (în ordine alfabetică):


Menţiunile speciale “Preferinţele Restocracy” de anul acesta:

 – > Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti în 2019

Aceleaşi categorii în competiţie şi în acest an:

  • Peşte, cu subcategoriile peşte crud şi marinat, respectiv peşte gătit la cald
  • Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude şi marinate, respectiv gătite la cald
  • Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen şi udon
  • Steak, cu subcategoriile vită nejaponeza, respectiv japoneză
  • Foie gras
  • Paste, cu subcategoriile paste şi risotto
  • Humus, cu subcategoriile humus şi kibby

În concurs s-au înscris 40 dintre cele mai bune restaurante ale oraşului. Au fost 75 de evaluatori din peste 30 de ţări în jurii, dintre care peste 20 de ambasadori străini acreditaţi în România, personalităţi din business, cultură şi alte domenii.

 – > Câştigătorii – Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti în 2019

Cel mai bun sushi:

  1. Argentine
  2. ZenSushi
  3. SushiRoom

Cel mai bun sashimi:

  1. Argentine
  2. Ginger
  3. ZenSushi

Cel mai bun ramenKanpai

Cel mai bun udonYuki

Cel mai bun foie gras:

  1. Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)
  2. La Cantine de Nicolai
  3. L’Atelier

Cel mai bun steak de vită:

  1. JW Steakhouse
  2. Red Angus
  3. Osho

Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:

  1. Le Vivier
  2. La Pescaderia by Alioli
  3. Raionul Floreasca

Cele mai bune fructe de mare gătite la cald:

  1. La Pescaderia by Alioli
  2. Raionul Floreasca
  3. BistroMar

Cel mai bun peşte crud sau marinat:

  1. La Pescaderia by Alioli
  2. Raionul Floreasca
  3. Isoletta

Cel mai bun peşte gătit la cald:

  1. Fish House
  2. Loft
  3. Prime

Cele mai bune paste:

  1. Poesia
  2. Isoletta
  3. Roberto’s

Cel mai bun risotto:

  1. Isoletta
  2. Roberto’s
  3. Poesia

Cele mai bune humus şi kibby:

  1. Four Seasons
  2. Piccolo Mondo
  3. Sharkia

Şi mâncărurile care au ieşit cel mai mult în evidenţă şi i-au impresionat pe evaluatori (în ordine alfabetică):

———————————

  • Premiile Nokia

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, a oferit două premii bucătarilor șefi participanți în concurs, câte un telefon Nokia 7.2 cu cameră de 48 MP pentru cea mai interesantă și originală fotografie a unei mâncari (farfurii). Premiile au fost caștigate de către bucătarii șefi de la Dancing Lobster și de la Red Angus.

este un sistem de evaluare a restaurantelor de către George Butunoiu şi alţi evaluatori independenţi, de prezentare şi de autoprezentare a restaurantelor, lansat în martie 2017. Lista Restocracy include 200 cele mai bune restaurante din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation