Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Rețete de mâncare: RISOTTO ALLA MILANESE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cat dureaza

  •  pana faci: 10 min
  •  pana gatesti: 35 min
  •  in total ai: 45 min

INGREDIENTE

  •  350 g orez (arborio, de preferat)
  •  1/2 linguriță șofran
  •  1 ceapă
  •  2 linguri de unt
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  200 ml vin alb sec
  •  1 L supă de pui (fierbinte neapărat)
  •  100 g parmezan ras
  •  sare și piper după gust

La intrebarea cum…

Orezul este probabil unul dintre cele mai cunoscute si folosite alimente in regimul nostru. Asa ca, nu e de mirare ca italienii au reusit sa faca o adevarata capodobera din mancarea asta. Iar, ca in orice alta reteta de succes, exista acel “ceva” care schimba tot, gustul, aspectul, dar efectiv tot, iar in cazul nostru vorbim despre: șofran. Da, face preparatul foarte cremos și aromat: risotto alla milanese este numele lui. Uita-te si tu sa vezi cat de simplu e sa-l faci:

  1. Sotează, într-o tigaie mare, ceapa tocată, pentru cinci minute. Apoi pune orezul, amestecă asa bine cam 3-4 minute, lasa-l sa se aseze. Acuma vine șofranul peste supa de pui fierbinte.
  2. Desigur ca nu putem uita de vin, care se pune in tigaie si se amestecă bine. Adauga ceva “sare și piper la viata”, trebuie doar sa mai amesteci uneori, până in momentul in care orezul absoarbe vinul.
  3. Acuma supa de pui cu sofranul in interior se pune o parte peste orez, doar atat ca sa nu depaseasca stratul, amestecând asa pana in momentul in care orezul o absoarbe și pe ea. Fa din nou acelasi lucru, pana cand nu-ti mai ramane supa.
  4. Mai pune putin orez pe limba din cand in cand si opreste focul cand s-a fiert.. Mai ramane sa pui untul și parmezanul. Amestecă  cum trebuie si gata. Asta e tot!

Mai jos este si un video, daca crezi ca-ti e mai usor sa-l prepari astfel:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation