Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Rețetă de post: chifetele din vinete

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Vinetele sunt foarte sanatoase, tocmai pentru ca ofera multe vitamine și nutrienți organismului de absorbit, cu toate acestea problema e ca modalitatile de realizare nu sunt variate. O idee buna de preparate sunt si salata de vinete și vinetele la grătar, dar, pentru ca suntem in perioada postului, atunci o varianta buna sunt chifteluțele din vinete.

Reţetă de post se aplica inclusiv pentru vegetarieni. Celiacii au posibilitatea de a inlocui pe faina din grau cu cea din soia.

De altfel, nu este deloc complicata prepararea si va ia in jur de jumatate de ora. In final, veti avea o portie de 24 chifteluţe in total, care pot fi mancate de o familie compusa din 3.

Ingrediente

  • 1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
  • 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat
  • 1 linguriță piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
  • 1 linguriţă sare (după gust)

Daca nu reusiti sa le dati forma corecta chiftelutelor puteti adauga cata faina este necesar; cat despre celiaci, acestia pot inlocui fulgii de ovăz și făina, dupa cum am mentionat anterior.

Cum o facem?

  • Incepi sa coci vânăta, fara a o curata de coaja, si astepti sa se prajeasca, dupa care o lasi la racit.
  • Dupa ce cureti ceapa o tai bucatele. Vinetele le cureti si le tai cu un cutit sau orice alt instrument care te ajuta la acest proces. Acuma, introdu-o într-un castron incapator si pune ceapa langa.
  • Nu uita sa adaugi si restul ingredientelor, dupa care le amesteci pe toate cum trebuie si fii atent dacă se pot lega si modela.
  • In cazul in care nu reusesti sa le dai forma corecta, adauga corespunzator faina. Cred ca e clar ca nu conteaza forma pe care o dati.
  • Prajesti în ulei chiftelele, toata forma ei, pentru cam 5 min ori le poti lasa sa se faca la cuptor (dar, in acest ultim caz, dureaza ceva mai mult pana se prepara cum trebuie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation