Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Daca faci sala sau esti pasionat de lifestyle, de fitness si doresti sa te pastrezi sanatoasa/sanatos, atunci trebuie obligatoriu sa citesti acest articol! Deoarece, de cele mai multe ori, alimentatia pe care o urmezi include carbohidrati, motiv pentru care trebuie sa stii care alimente sunt bune si care nu! Doar ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
EXCLUSIVITATE   PORTRET DE FERMIER:   VICTOR CHIVU Răzvrătit, a ieșit la protestul fermierilor împotriva guvernanților și autorităților, cu vaci, utilaje – și cu talanga la gâtJ Pe Victor Chivu l-am cunoscut la unul dintre evenimentele importante din agricultura românească, desfășurat la ASAS(Academia de Științe Agricole și Silvice-Șișești). Mi-a povestit, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sărbători de Paști in Grecia: Ziua 1 – 26.04 BUCUREȘTI – SALONIC Întâlnire la ora 21.00 în parcarea de la Piața Victoriei, plecare spre Grecia pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata. Ziua 2 – 27.04 SALONIC – AMMOULIANI Sosim dimineața la Salonic, tur pietonal in cel de-al ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Rețetă de post: chifetele din vinete

Vinetele sunt foarte sanatoase, tocmai pentru ca ofera multe vitamine și nutrienți organismului de absorbit, cu toate acestea problema e ca modalitatile de realizare nu sunt variate. O idee buna de preparate sunt si salata de vinete și vinetele la grătar, dar, pentru ca suntem in perioada postului, atunci o varianta buna sunt chifteluțele din vinete.

Reţetă de post se aplica inclusiv pentru vegetarieni. Celiacii au posibilitatea de a inlocui pe faina din grau cu cea din soia.

De altfel, nu este deloc complicata prepararea si va ia in jur de jumatate de ora. In final, veti avea o portie de 24 chifteluţe in total, care pot fi mancate de o familie compusa din 3.

Ingrediente

  • 1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
  • 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat
  • 1 linguriță piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
  • 1 linguriţă sare (după gust)

Daca nu reusiti sa le dati forma corecta chiftelutelor puteti adauga cata faina este necesar; cat despre celiaci, acestia pot inlocui fulgii de ovăz și făina, dupa cum am mentionat anterior.

Cum o facem?

  • Incepi sa coci vânăta, fara a o curata de coaja, si astepti sa se prajeasca, dupa care o lasi la racit.
  • Dupa ce cureti ceapa o tai bucatele. Vinetele le cureti si le tai cu un cutit sau orice alt instrument care te ajuta la acest proces. Acuma, introdu-o într-un castron incapator si pune ceapa langa.
  • Nu uita sa adaugi si restul ingredientelor, dupa care le amesteci pe toate cum trebuie si fii atent dacă se pot lega si modela.
  • In cazul in care nu reusesti sa le dai forma corecta, adauga corespunzator faina. Cred ca e clar ca nu conteaza forma pe care o dati.
  • Prajesti în ulei chiftelele, toata forma ei, pentru cam 5 min ori le poti lasa sa se faca la cuptor (dar, in acest ultim caz, dureaza ceva mai mult pana se prepara cum trebuie).

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN