Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Unul dintre consecințele cele mai grave ale crizei provocate de coronavirus în lume este scăderea dramatică a prețului petrolului. Agenții de pe bursele internaționale sunt în panică totală, deoarece oamenii lucrând de acasă, nu mai consumă benzină/motorină. Acum ai putea pune de 100 lei mai ieftin, dar la o cantitate mult ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Unul dintre consecințele cele mai grave ale crizei provocate de coronavirus în lume este scăderea dramatică a prețului petrolului. Agenții de pe bursele internaționale sunt în panică totală, deoarece oamenii lucrând de acasă, nu mai consumă benzină/motorină. Acum ai putea pune de 100 lei mai ieftin, dar la o cantitate mult ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Rețetă de post: chifetele din vinete

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Vinetele sunt foarte sanatoase, tocmai pentru ca ofera multe vitamine și nutrienți organismului de absorbit, cu toate acestea problema e ca modalitatile de realizare nu sunt variate. O idee buna de preparate sunt si salata de vinete și vinetele la grătar, dar, pentru ca suntem in perioada postului, atunci o varianta buna sunt chifteluțele din vinete.

Reţetă de post se aplica inclusiv pentru vegetarieni. Celiacii au posibilitatea de a inlocui pe faina din grau cu cea din soia.

De altfel, nu este deloc complicata prepararea si va ia in jur de jumatate de ora. In final, veti avea o portie de 24 chifteluţe in total, care pot fi mancate de o familie compusa din 3.

Ingrediente

  • 1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
  • 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat
  • 1 linguriță piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
  • 1 linguriţă sare (după gust)

Daca nu reusiti sa le dati forma corecta chiftelutelor puteti adauga cata faina este necesar; cat despre celiaci, acestia pot inlocui fulgii de ovăz și făina, dupa cum am mentionat anterior.

Cum o facem?

  • Incepi sa coci vânăta, fara a o curata de coaja, si astepti sa se prajeasca, dupa care o lasi la racit.
  • Dupa ce cureti ceapa o tai bucatele. Vinetele le cureti si le tai cu un cutit sau orice alt instrument care te ajuta la acest proces. Acuma, introdu-o într-un castron incapator si pune ceapa langa.
  • Nu uita sa adaugi si restul ingredientelor, dupa care le amesteci pe toate cum trebuie si fii atent dacă se pot lega si modela.
  • In cazul in care nu reusesti sa le dai forma corecta, adauga corespunzator faina. Cred ca e clar ca nu conteaza forma pe care o dati.
  • Prajesti în ulei chiftelele, toata forma ei, pentru cam 5 min ori le poti lasa sa se faca la cuptor (dar, in acest ultim caz, dureaza ceva mai mult pana se prepara cum trebuie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation