Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Normal ca daca suntem pe site-ul de drinkfood.ro va asteptati sa va oferim numai alimente sanatoase, exemple de alimentatii sanatoase, asa ca astazi va prezentam una dintre ele, o varianta foarte buna la dulciuri, desert si zahar, deoarece nu contine calorii in mod exagerat, iar oriunde este mult nu-i bine! ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Rețetă de post: chifetele din vinete

Vinetele sunt foarte sanatoase, tocmai pentru ca ofera multe vitamine și nutrienți organismului de absorbit, cu toate acestea problema e ca modalitatile de realizare nu sunt variate. O idee buna de preparate sunt si salata de vinete și vinetele la grătar, dar, pentru ca suntem in perioada postului, atunci o varianta buna sunt chifteluțele din vinete.

Reţetă de post se aplica inclusiv pentru vegetarieni. Celiacii au posibilitatea de a inlocui pe faina din grau cu cea din soia.

De altfel, nu este deloc complicata prepararea si va ia in jur de jumatate de ora. In final, veti avea o portie de 24 chifteluţe in total, care pot fi mancate de o familie compusa din 3.

Ingrediente

  • 1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
  • 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat
  • 1 linguriță piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
  • 1 linguriţă sare (după gust)

Daca nu reusiti sa le dati forma corecta chiftelutelor puteti adauga cata faina este necesar; cat despre celiaci, acestia pot inlocui fulgii de ovăz și făina, dupa cum am mentionat anterior.

Cum o facem?

  • Incepi sa coci vânăta, fara a o curata de coaja, si astepti sa se prajeasca, dupa care o lasi la racit.
  • Dupa ce cureti ceapa o tai bucatele. Vinetele le cureti si le tai cu un cutit sau orice alt instrument care te ajuta la acest proces. Acuma, introdu-o într-un castron incapator si pune ceapa langa.
  • Nu uita sa adaugi si restul ingredientelor, dupa care le amesteci pe toate cum trebuie si fii atent dacă se pot lega si modela.
  • In cazul in care nu reusesti sa le dai forma corecta, adauga corespunzator faina. Cred ca e clar ca nu conteaza forma pe care o dati.
  • Prajesti în ulei chiftelele, toata forma ei, pentru cam 5 min ori le poti lasa sa se faca la cuptor (dar, in acest ultim caz, dureaza ceva mai mult pana se prepara cum trebuie).

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN