Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

studiu Google, romanii din diaspora, conectati cu tara prin intermediul tehnologiei
Milioane de români trăiesc în străinătate. Indiferent de țara unde se află, ei sunt în continuare în contact cu cei dragi și cu România, fie căutând pe Google în limba română, citind știri din țară sau urmărind video-uri cu conținut în limba maternă pe YouTube. Cu ocazia Zilei Naționale a ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la valleta, capitala unei mari iubiri, malta
MALTA Deși e o capitală mică pentru o țară mică, ea e foarte inimoasă Malta. Și La Valletta. O capitală mică. O țară mică. Dar plină de inimă. Oricum ai întoarce-o. Și fiindcă Malta poate fi o mare iubire pentru noi, atunci negreșit Valletta este capitala unei mari iubiri. La Valletta, ...
Read More

Preparate (specific sarbatorilor pascale) – Miel cu plante aromatice

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Miel cu plante aromatice

De Paște, unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sărbătoare este cu siguranță friptura de miel. Iar acolo unde lipsește se poate să fie și din vina bucătarului, care nu a reușit rețeta. De aceea, pentru Paștele de anul acesta îți propunem o rețetă cu miel savuroasă și apetisantă, care are un secret pe măsură: dulceața Bonne Maman și câteva plante aromatice.

Combinația de dulce cu plantele intens aromate și cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placută la orice reuniune cu prietenii și familia. În plus, te vor face mandră de veleitățile tale de bucătar, chiar și dacă faci asta doar din când în când.

Ingrediente:

• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
• 3 linguri de Dulceață de 4 fructe Bonne Maman
• 9 felii de șuncă de Parma
• câte 3 crenguțe proaspete de rozmarin și thimian
• 3 lingurițe sos balsamic
• 2 căței de usturoi, tăiat fin
• 3 lingurițe de ulei de măsline
• 150 ml supă de pui sau de legume
• 225 g roșii cherry

Mod de preparare (pentru 6 porții)

Ungeți fileurile de miel cu 1 linguriță de dulceață. Înveliți fiecare file în 3 felii de șuncă de Parma. Așezați pe fiecare file o crenguță de rozmarin și una de thimian și legați din loc în loc ca sa nu se desfacă.

Amestecați restul de dulceață cu sos balsamic, usturoi și 2 linguri ulei de măsline. Puneți fileurile de miel într-un bol și acoperiți cu marinată. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 2200 C. Scoateți carnea din marinată (păstrați restul de marinată pentru mai târziu). Încălziți uleiul rămas într-o tavă pe plită și prăjiți rapid fileurile pe toate părțile.

Adăugați 50 ml de supă în tavă și transferați în cuptorul preîncălzit aprox 12 min.

Scoateți mielul din cuptor, înveliți-l în folie și lăsați-l să se odihnească.

Puneți tava înapoi pe plită și adăugați roșiile, marinata rămasă și restul de supă. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă 2-3 min până se îngroașă și devine siropoasă.
Îndepărtați folia de pe fileuri și serviți mielul cu sosul cald.

La această rețetă este recomandat să folosiți dulceața Bonne Maman deoarece are un conținut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucațile de fruct. Bonne Maman folosește zahăr brun, din trestie de zahăr și zahăr alb din sfeclă și nu conține coloranți, arome artificiale, sirop de glucoză sau fructoză care ar influența gustul final al dulceții.

Dulceața Bonne Maman se găsește în magazinele Carrefour și Cora.

bonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation