Serile Vinum Hungaricum
Vinurile din Ungaria reprezintă o calitatea excepţională pe piaţa vinurilor din lume. În 2011 Ungaria a deţinut preşedinţia Uniunii Europene, iar Europa vorbea de vinul unguresc. Din decembrie 2012 am început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună aducem vinurile din câte o regiune viticolă sau va fi prezent la București un producător să-și prezinte vinurile. În data de 16 aprilie 2015, joi, ora 19 la Institutul Maghiar din București (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8) . Sunt ca invitati la eveniment: Szentesi József (zona viticolă Etyek/Buda), a fost ales Enologul Enologilor pentru anul 2013. Cultivă viță pe 12,5 hectare la căteva km de Budapesta, pe dealurile Budei, lângă Lacul Velence. Un enolog inovator și tradiționalist totodată, deoarece cultivă soiuri demult uitate și lucrează pentru reputația vinurilor spumante obținute cu fermentare în sticlă. Vinurile sale sunt naturale, lucrate tradițional, de foarte multe ori nefiltrate, deci autentice în totalitate.
Cu această ocazie se vor degusta urmatoarele vinuri:
„A” cuvée (cupajul „A”)
Rajnai Rizling (Riesling de Rhin) – Bátyus
Zengő
Csóka
Velence cuvée
Chardonnay vin spumant
Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Szentesi József, enolog.
Preţul de 40 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările.
Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Daca doriti sa va inscrieti, sunteti rugati sa o faceti până cel târziu miercuri, 15 aprilie ora 12, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.
Recent Comments