Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Un nou tip de unitate de alimentaţie publică a inceput sa prinda radacini la noi in tara, de la lansarea sa in 2017. Pe atunci, era vorba despre schimbarea/inlocuirea Ordinului președintelui ANSVSA nr. 111/2008 și facilitarea condiţiilor de funcţionare și de înregistrare sanitar-veterinară a unităţilor de tipul punctelor gastronomice locale ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Din ce alimente ne luăm grăsimile sănătoase

 

Dupa cum bine stiti sunt grasimile bune si rele, cum ar veni. Nutritionistii si nu numai ne sfatuiesc sa avem un regim cat mai plin de grăsimi sănătoase, pentru ca va protejeaza foarte bine de boli, precum și de kilogramele în plus.

Grăsimile sunt de 3 tipuri: nesaturate, saturate și trans. Primele se recomanda pentru inimă, lichidele trebuie sa fie la temperatura camerei și cel mai bine le iei din nuci, semințe, uleiuri vegetale și fructe de mare.

Cea de-a doua devine solida la temperatura camerei și se intalnesc in proteina animală, carne, unt, precum și în uleiul de cocos și în cel de palmier. Multi spun ca nu sunt sanatoase, insa acesta este numai un zvon fals, pentru ca studiile de azi dovedesc din ce in ce mai mult proprietatile lor benefice.

Ultimele sunt grăsimi lichide trecute in stadiu solid printr-un procedeu care poarta denumirea de hidrogenare. Le contin in special mancarurile prăjite sau procesată și cea de tip gustare ambalată.

Medicul nutriționist Brianna Elliott ne dezvlauie secretul lui: cel mai important lucru este sursa de unde se preia grăsimea. Cele din alimentele procesate trebuie evitate, iar cele din avocado sau din carnea animalelor, care-s hrănite ecologic, trebuie consumate.

  • Uleiul de măsline este, de pilda, grăsime sănătoasă. El reduce riscul de a dezvolta boli ale inimii, cancer sau diabet.
  • Peștele se recomanda pentru mentinerea sanatatii creierului și este plina de acizi Omega3, care au efecte benefice pentru intreg corpul. Cele mai bune sunt: somonul, hamsii, hering, sardine, stridii, păstrăv și macrou.
  • Avocado este iarasi un aliment minune. Acesta se consuma pentru a te proteja de bolile de inimă, de diabet, de colesterolul mărit și, mai ales, poate fi oricand mancat.
  • Ouăle  sunt pline de omega 3 si sunt, iarasi, bogate in proteine de calitate.
  • Nucile sunte extrem de bune pentru a fi folosite drept gustare. Sunt pline in aminoacizi, vitamina E și grăsimi bune.
  • Uleiul de cocos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation