Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Daca faci sala sau esti pasionat de lifestyle, de fitness si doresti sa te pastrezi sanatoasa/sanatos, atunci trebuie obligatoriu sa citesti acest articol! Deoarece, de cele mai multe ori, alimentatia pe care o urmezi include carbohidrati, motiv pentru care trebuie sa stii care alimente sunt bune si care nu! Doar ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
EXCLUSIVITATE   PORTRET DE FERMIER:   VICTOR CHIVU Răzvrătit, a ieșit la protestul fermierilor împotriva guvernanților și autorităților, cu vaci, utilaje – și cu talanga la gâtJ Pe Victor Chivu l-am cunoscut la unul dintre evenimentele importante din agricultura românească, desfășurat la ASAS(Academia de Științe Agricole și Silvice-Șișești). Mi-a povestit, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sărbători de Paști in Grecia: Ziua 1 – 26.04 BUCUREȘTI – SALONIC Întâlnire la ora 21.00 în parcarea de la Piața Victoriei, plecare spre Grecia pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata. Ziua 2 – 27.04 SALONIC – AMMOULIANI Sosim dimineața la Salonic, tur pietonal in cel de-al ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Din ce alimente ne luăm grăsimile sănătoase

 

Dupa cum bine stiti sunt grasimile bune si rele, cum ar veni. Nutritionistii si nu numai ne sfatuiesc sa avem un regim cat mai plin de grăsimi sănătoase, pentru ca va protejeaza foarte bine de boli, precum și de kilogramele în plus.

Grăsimile sunt de 3 tipuri: nesaturate, saturate și trans. Primele se recomanda pentru inimă, lichidele trebuie sa fie la temperatura camerei și cel mai bine le iei din nuci, semințe, uleiuri vegetale și fructe de mare.

Cea de-a doua devine solida la temperatura camerei și se intalnesc in proteina animală, carne, unt, precum și în uleiul de cocos și în cel de palmier. Multi spun ca nu sunt sanatoase, insa acesta este numai un zvon fals, pentru ca studiile de azi dovedesc din ce in ce mai mult proprietatile lor benefice.

Ultimele sunt grăsimi lichide trecute in stadiu solid printr-un procedeu care poarta denumirea de hidrogenare. Le contin in special mancarurile prăjite sau procesată și cea de tip gustare ambalată.

Medicul nutriționist Brianna Elliott ne dezvlauie secretul lui: cel mai important lucru este sursa de unde se preia grăsimea. Cele din alimentele procesate trebuie evitate, iar cele din avocado sau din carnea animalelor, care-s hrănite ecologic, trebuie consumate.

  • Uleiul de măsline este, de pilda, grăsime sănătoasă. El reduce riscul de a dezvolta boli ale inimii, cancer sau diabet.
  • Peștele se recomanda pentru mentinerea sanatatii creierului și este plina de acizi Omega3, care au efecte benefice pentru intreg corpul. Cele mai bune sunt: somonul, hamsii, hering, sardine, stridii, păstrăv și macrou.
  • Avocado este iarasi un aliment minune. Acesta se consuma pentru a te proteja de bolile de inimă, de diabet, de colesterolul mărit și, mai ales, poate fi oricand mancat.
  • Ouăle  sunt pline de omega 3 si sunt, iarasi, bogate in proteine de calitate.
  • Nucile sunte extrem de bune pentru a fi folosite drept gustare. Sunt pline in aminoacizi, vitamina E și grăsimi bune.
  • Uleiul de cocos.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN