Depresia are foarte multe simptome, acestea variand de la persoana la persoana, dar una dintre ele (si comuna) poate fi lipsa dorintei de a manca, insa un nou studiu realizat de cercetătoarea Camille Lassale, de la University College London, a dovedit ca, aparitia unor afectiuni mintale pot fi datorate si unei diete necorespunzatoare.
Oamenii de stiinta au aratat cu ajutorul studiului, că dacă iti creezi o dietă echilibrata, plina de plant, atunci riscul de a aparitie a depresiei se reduce considerabil. Noi am mai scris, de altfel, si inainte despre incredibila dieta mediteraneana, care scade riscul cu 33%. Aceasta contine: consumul de legume, fructe, leguminoase, semințe, cereale integrale, ierburi, condimente, pește, fructe de mare și ulei de măsline extra-virgin.
Se mananca (fara a exagera) carne de pui, ouă, brânză și iaurt si, foarte rar, carne roșie. Este important de retinut ca trebuie sa se incerce pe cat mai mult consumarea de zaharuri adăugate, băuturi îndulcite, cereale și uleiuri procesate.
Astfel de alimente sunt pline de omega-3, fibre, vitamine, magneziu și polifenoli. Alte diete necorespunzatoare poarta si stresul oxidativ, rezistența la insulină și inflamații, astfel influentand negativ sanatatea creierului nostru.
Dieta propusa de noi, totusi, are compuși anti-inflamatori și anti-oxidanți, care au exact efectul opus si pozitiv al celei de mai sus.
Tot aceasta pastreaza sanatatea creierul prin intermediul stomacului. Ideea principala sustinuta de specialisti este ca, daca corpul tau este invadat de bacterii, intestinele vor deveni permeabile. Consecinta directa este ca moleculele mai mari intra in sânge si, in final, in creier, dezechilibrand functiile celui din urma.
Faptul ca aceasta dieta contine foarte multe fibre și nutrienți, este exact motivul pentru care flora intestinală se pastreaza sanatoasa si echilibrata,finalmente protejand si sanatatea psihica.
Oamenii care suferea de depresie si au consumat timp de 12 săptămâni aceste tipuri de alimente specifice dietei prezentate au scapat de afectiune, fata de pacienții din grupul de control, care au avut numai sustinerea prietenilor si nu au scapat de problema.
Recent Comments