Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

De ce nu este recomandat să folosim folia de aluminiu la gătit

Dupa cum am mai scris in articolele noastre precedente de pe drinkfood.ro, o viata sanatoasa inseamna o alimentatie sanatoasa. Preluam si noi ideea aceasta de la nutritionisti si medici, l-am transformat intr-un fel de motto al site-ului nostru. Sa pregatim ingredientele sănătoase și sa le punem la preparat, in lipsa grăsimilor, la cuptor.

Cu toate acestea, daca faceti orice la cuptor, ele se vor usca, de asta cel mai bine, pentru a preintampina acest lucru, trebuie sa imbracati tava in folie de aluminiu alimentară.

Totusi, medicii contrazic metoda, in urma unui studiu realizat in 2001 si postat în jurnalul Știința Mediului. Ce a fost analizat au fost efectele pe care aluminiului le are asupra celulelor cerebrale. Astfel:

”Nu s-a observat o modificare semnificativă a dezvoltării celulare în timpul unei perioade de expunere de trei săptămâni la aluminiu la concentrații de 0,1 până la 10 mg / l. Cu toate acestea, după 3 săptămâni de expunere la Al [aluminiu], s-a înregistrat o stagnare a dezvoltării celulare, iar pe măsură ce expunerea la aluminiu continua, s-au înregistrat scăderi ale dezvoltării celulare.”

Aluminiul poate influenta chiar si trupul oamenilor, efectele fiind printre cele mai diverse: dureri musculare, dureri stomacale, ulcer, pierderea apetitului, gura uscată și chiar convulsii.

Unele analize au demonstrat intr-o anumita masura cantitati majorate de aluminiu în creierul pacienților bolnavi de Alzheimer.

Aceasta substanta periculoasa poate fi scoasa din corp, dar trebuie sa fie depistata din timp, apoi vindecata cu ajutorul unei cantitati mari de magneziu. Oricum, nu poate fi combatut argumentul ca ar trebui sa stam cat mai departe de ea.

Preparatele sunt, totusi, principalul mijlocitor. Organismul nostru are modalitatea ei de a-l elimina, insa nu poate nici el sa faca toata treaba daca depasesc anumite limite. De aceea, este bine sa nu se treaca de o doză zilnica de 40 mg/ kilogram, mg variand si dupa greutatea noastră. Pragul a fost stabilit de OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

De aceea aceasta modalitate de preparare nu este sanatoasa.

Deci, nu este recomandata utilizarea foliei de aluminiu la gătit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation