Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

EVOLUS, CORTEVA
Cel mai popular fungicid sistemic, pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase! Alege o cultură sănătoasă! In momentul în care sunt condiții de infestare cu făinare și agentul patogen se instalează, pagubele înregistrate pot atinge 25-30% şi pot fi mult mai însemnate la culturile de orz, deoarece zona afectată poate ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Rețete de mâncare: RISOTTO ALLA MILANESE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cat dureaza

  •  pana faci: 10 min
  •  pana gatesti: 35 min
  •  in total ai: 45 min

INGREDIENTE

  •  350 g orez (arborio, de preferat)
  •  1/2 linguriță șofran
  •  1 ceapă
  •  2 linguri de unt
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  200 ml vin alb sec
  •  1 L supă de pui (fierbinte neapărat)
  •  100 g parmezan ras
  •  sare și piper după gust

La intrebarea cum…

Orezul este probabil unul dintre cele mai cunoscute si folosite alimente in regimul nostru. Asa ca, nu e de mirare ca italienii au reusit sa faca o adevarata capodobera din mancarea asta. Iar, ca in orice alta reteta de succes, exista acel “ceva” care schimba tot, gustul, aspectul, dar efectiv tot, iar in cazul nostru vorbim despre: șofran. Da, face preparatul foarte cremos și aromat: risotto alla milanese este numele lui. Uita-te si tu sa vezi cat de simplu e sa-l faci:

  1. Sotează, într-o tigaie mare, ceapa tocată, pentru cinci minute. Apoi pune orezul, amestecă asa bine cam 3-4 minute, lasa-l sa se aseze. Acuma vine șofranul peste supa de pui fierbinte.
  2. Desigur ca nu putem uita de vin, care se pune in tigaie si se amestecă bine. Adauga ceva “sare și piper la viata”, trebuie doar sa mai amesteci uneori, până in momentul in care orezul absoarbe vinul.
  3. Acuma supa de pui cu sofranul in interior se pune o parte peste orez, doar atat ca sa nu depaseasca stratul, amestecând asa pana in momentul in care orezul o absoarbe și pe ea. Fa din nou acelasi lucru, pana cand nu-ti mai ramane supa.
  4. Mai pune putin orez pe limba din cand in cand si opreste focul cand s-a fiert.. Mai ramane sa pui untul și parmezanul. Amestecă  cum trebuie si gata. Asta e tot!

Mai jos este si un video, daca crezi ca-ti e mai usor sa-l prepari astfel:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation