Cat dureaza
- pana faci: 10 min
- pana gatesti: 35 min
- in total ai: 45 min
INGREDIENTE
- 350 g orez (arborio, de preferat)
- 1/2 linguriță șofran
- 1 ceapă
- 2 linguri de unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 ml vin alb sec
- 1 L supă de pui (fierbinte neapărat)
- 100 g parmezan ras
- sare și piper după gust
La intrebarea cum…
Orezul este probabil unul dintre cele mai cunoscute si folosite alimente in regimul nostru. Asa ca, nu e de mirare ca italienii au reusit sa faca o adevarata capodobera din mancarea asta. Iar, ca in orice alta reteta de succes, exista acel “ceva” care schimba tot, gustul, aspectul, dar efectiv tot, iar in cazul nostru vorbim despre: șofran. Da, face preparatul foarte cremos și aromat: risotto alla milanese este numele lui. Uita-te si tu sa vezi cat de simplu e sa-l faci:
- Sotează, într-o tigaie mare, ceapa tocată, pentru cinci minute. Apoi pune orezul, amestecă asa bine cam 3-4 minute, lasa-l sa se aseze. Acuma vine șofranul peste supa de pui fierbinte.
- Desigur ca nu putem uita de vin, care se pune in tigaie si se amestecă bine. Adauga ceva “sare și piper la viata”, trebuie doar sa mai amesteci uneori, până in momentul in care orezul absoarbe vinul.
- Acuma supa de pui cu sofranul in interior se pune o parte peste orez, doar atat ca sa nu depaseasca stratul, amestecând asa pana in momentul in care orezul o absoarbe și pe ea. Fa din nou acelasi lucru, pana cand nu-ti mai ramane supa.
- Mai pune putin orez pe limba din cand in cand si opreste focul cand s-a fiert.. Mai ramane sa pui untul și parmezanul. Amestecă cum trebuie si gata. Asta e tot!
Mai jos este si un video, daca crezi ca-ti e mai usor sa-l prepari astfel:
Recent Comments