Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională  (21 și 22 septembrie, intrarea liberă) În weekendul 21 și 22 septembrie 2019 continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

6 alimente pentru un creier sănătos

Care sunt alimentele care ne ajuta sa ne crestem capacitățile cognitive cu 20% ne spune chiar Organizația Mondiala a Sănătății.

Iata aici 6 dintre acestea:

    • Fructele de pădure

Au foarte multi antioxidanţi care ajuta atât memoria, cât şi coordonarea motorie. James A. Joseph, specialist în neuroştiinţe, ne ajuta sa intelegem că antioxidanţii din fructele de pădure sunt niste luptatori foarte buni contra inamicului numit stresului oxidativ, fiind ca un fel de agent antiinflamator.

  • Fructele de pădure mancate împreuna cu nuci sau avocado 

Scade riscul de dezvoltare a anumitor boli ca cele neurodegenerative.

    • Doar 1 babană 

-are tot ce trebuie pentru cantitatea de fiecare zi de glucoză de care are nevoie creierul nostru

-conform specialistului Leigh Gibson, creierul pentru a functiona la capacitate maxima trebuie ca fluxul sanguin sa circule intr-o cantitate de 25 de grame de glucoză (cam aceeasi cantitatea cu cea pe care o are o banană).

  • Ouăle 

au o grăsime foarte aproape cu vitamina B, denumita colină. Mai ales ca aceasta ajuta atât in cazul memoriei, cât şi in cazul timpului de reacţie al minţii. De asemenea, chiar mai mult decat atat, cica grăsimea scsade efectele oboselii! Nu stiu, trebuie sa incerci! Dar asa zic studiile!

  • Somonul

Are omega-3, proteine, fier şi vitaminele B, iar tocmai din aceasta cauza produsul ajuta la corecta funcţionare a memoriei, pentru concentrare şi raţionalizare.

  • Mananca vinete

Chiar are multe beneficii, mai ales la aceasta parte din corp, contribuind la comunicarea dintre celulele cerebrale şi moleculele mesagere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation