Lintea contine o gramada de proteine şi putine grăsimi. Ea poate fi consumata sub 3 forme: linte cu bob mare şi înveliş verde deschis, linte cu bob mic de culoare maro sau cea spre neagru şi linte cu bob mic de culoare roşie.
Este o alternativa foarte buna daca tinem post, intrucat, dupa cum bine stim, nu avem voie sa manancam carne sau alte produse de origine animală, iar atunci putem consuma lintea şi alte leguminoase.
Supele de linte sunt iarasi superbe.
Puteti incerca si o sala in care combini mai multe legume, iar apoi, la sfarsit, adaugi si lintea fiartă.
- buna in proteine şi glucide
Este bine ca avem proteine de origine vegetală, pentru ca ele pot fi consumate chiar dacă suntem sau nu in post. Lintea, care, din pacate, nu e mancata precum fasolea la noi, este plina de proteine şi de glucide sănătoase, iar tocmai de asta ar trebui inclusa in regimul nostru. Pe langa faptul ca mai are si minerale (potasiu, fier, cupru, mangan) şi fibre vegetale, care ajuta in digestie.
- scade colesterolul
asta o spun chiar specialistii, care reamintesc celor cu colesterolul ridicat sa consume mai multa linte,deoarece, astfel, isi creeaza o dieta bogata in grăsimi sănătoase si putine.
- Previne canerul (si nu numai), dar te si repune pe picioare
Daca va omoara serviciul, atunci lintea va va repune pe picioare si va alung orice oboseala, recomandata mai ales în perioadele de convalescenţă, în vindecare anemiilor, în litiaze urinare bazice, în carenţe de potasiu. De asemenea, previne si mai multe tipuri de cancer (de vezică biliară, de colon).
- nu ar trebui consumata de cei bolnavi de rinichi
Daca aveti afectiuni legate de rinichi, atunci nu ar trebui sa o includeti in dieta dvs. Oricum ar fi, boabele de linte, avand proprietati nutritive concentrate, dupa cum ne sfatuiesc si medicii, nu ar trebui mancate in exces în caz de indigestie, diabet, obezitate, boli cardiace grave.
Recent Comments