Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

De Rusalii, la AVINCIS

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Am fost, de Rusalii, la AVINCIS. Nu duminică, ci a doua zi, respectând TRADIȚIA. Zic io TRADIȚIE, asta fiindcă este a șaptea oară când se organizează. Prima oară – dacă țin bine minte! – s-a organizat în iunie 2012, atunci când am fost însoțit de domnul Petre Călin Mocanu, la acea oră director executiv la ONIV (acum este domnul Emil Dumitru în această poziție).

Cum a fost? Păi, recunosc, noi am ajuns târziu, dar tot am nimerit în toiul petrecerii. Ca întotdeauna, lume bună la eveniment.

Față de prima aniversare (atunci era DOAR a unui an de muncă, primul an) care a avut loc la 4 iunie 2012, lucrurile au evoluat vizibil. În primul rând, am putut degusta noi soiuri de vin de la Crama Avincis, de pe domeniul viticol Vila Dobrușa, din Drăgășani (județul Vâlcea). A avut și prezentarea noilor/dar și mai vechilor vinuri din producția 2011 a SC Avincis Vinuri SRL.

O BUNĂ OCAZIE DE PICNIC

Peste 200 sau 300 de invitați, printre care s-au numărat oameni de afaceri, producători de  vinuri, autorități locale și din domeniul vitivinicol, ambasadori, avocați, membri de familie – și prieteni au avut ocazia sa ia parte la Picnicul Avincis si, de asemenea să deguste (și mai) noile vinuri  Avincis din recolta 2016 și 2017. A avut loc o adevărată invazie, iar ARMADA de cunoșcători/degustători, dar și necunoscători/degustători s-a delectat cu vinurile prezente.

Pentru mine, vedetele au fost CUVEE ANDREI și CUVEE GRANDIFLORA. Un loc de frunte în preferințele mele îl ocupă NEGRU DE DRĂGĂȘANI, ca și soi fruntaș pe ramurăJ.

Dar, hei, să nu vă închipuiți că nu gust DOMNUL DE ROUĂ. Și cel alb, și cel roșu…De altfel, din cel roșu am cumpărat o sticlă și pentru acasă, la pachet…

Mihail GĂLĂȚANU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation