Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Benficiile nucilor verzi asupra sănătății

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nucile verzi sunt un super aliment, exact ca Superman, care previne mai multe boli, printre care si afectiunile cardiovasculare și, de asemeni, intareste imunitatea.

Sa nu uitam si ca are multe proprietati astringente,  tocmai pentru ca prezinta un conținut mare de tanin și iod.

  • scad riscul aparitiei unui infract

Acestea contin si multe substante nutritive ca: vitaminele A, B, E si F, [recum si minerale: calciu, fier, seleniu, fosfor sau zinc. Principalii beneficiari sunt oasele si inima ta. Antioxidantii din miezul nucilor verzi te ajuta cu tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului din sange. Mai mult, continutul de vitamina E reduce si riscul de aparitie a unui atac de cord.

  • Protejeaza stomacul de boli

Coaja nucilor, mai exact, este cea care protejeaza stomacul de tot felul de boli, precum infectiile intestinale acute. Cel mai bun mod de a trata aceste probleme este cu coaja de nuca, se prepara astfel: in 300 de ml de apa se pune in jur de 5 lingurite de coji de nuci verzi maruntite, lasate la macerat cam zece ore. Acum strecori prin sita si ceea ce ramane se fierbe cu 300 ml de apa pentru alte 5 min. Combinati cele 2 mancaruri rezultate si beti 1 l din aceasta.

  • Indeparteaza negii

Pentru 1 sap regiunile in care ti-au aparut negii, trebuie frecate de 3 3 ori pe zi, cu coaja verde in care sunt invelitele nucile. Medicii vorbesc despre proprietati antiinfectioase ale cojii, de care am vorbit in primul paragraf al articoului.

  • Rezolva infecțiile urinare

Simplu: tot ce trebuie sa faci e sa mananci cateva nuci verzi. De asemenea, scapi si de tuse, iar coaja macerata poate fi folosita si pentru a nu mai avea probleme cu varicele.

  • Dulceața de nuci verzi

Trebuie luate doar nucile culese la inceputul lunii iunie, inainte de a se fi format complet. Coaja trebuie curatata (mai greu), apoi sunt lasate 6 ore in apa, scoase si combinate cu zahar sau miere si, eventual se lasa la macerat pentru 24 de ore, la fel si lamaia, este optionala.

Ingrediente:

  • 2 kg de nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 100 ml miere de albine (optional)
  • 0,5 l apa
  • zeama de la 2-3 lamai
  • cateva cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

  • Cum se face:

Se curata pana la stratul alb, dar cu ajutorul unor manusi de plastic pentru aa nu va rani mainile.

Se pun in apa rece pana la 6-12 ore, acoperite complet. Mai schimbati apa de 2-3 ori in acest timp.

Urmeaza combinatia de: apa, zahar, miere si zeama de lamaie si se lasa la foc mare. Cand siropul incepe sa clocoteasca, se adauga si nucile, cuisoarele, scortisoara si vanilia. Dupa aia lasati dulceata la foc mic pana cand se intareste siropul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation