Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

De ce ar trebui să consumi mai des fructe oleaginoase

Din categoria fructe oleaginoase fac parte măslinele, nucile, alunele, migdalele, avocado si nucile de cocos.

Aceasta categorie se remarca prin cantitatea calorica mare, toate fructele fiind compuse din multe grăsimi nesaturate, minerale (fier, zinc, calciu, potasiu, magneziu, seleniu), vitamine (vitaminele B şi E) şi proteine. Pot fi consumate simplu, fara alte operatiuni sau sub forma de ulei. In ciuda aportului crescut de calorii, medicii le considera extrem de benefice corpului, mai ales creierului.

De la nuca de cocos este recomandat mai ales uleiul de cocos, o foarte buna alternativa la floarea soarelui. Se poate adauga la salate. La fel de bun este si uleiul de masline virgin.

Tot acest tip de fructe sunt pline de oligo-elemente (minerale) care intaresc sistemul imunitar şi cresc capacitatea de apărare a organismului.

Cuprul produce substantele interleukine, care ajuta corpul sa lupte contra infecţiilor virale şi bacteriene.

De asemenea, reduc nivelul colesterolului în sânge, datorita continutului ridicat de grăsimi nesaturate şi mai ales a acidului linoleic (omega 6). Cel din urma este un acid gras esenţial, precursor al prostaglandinelor, substanţe care mentin fluiditatea sângelui, elasticitatea pereţilor vasculari şi tensiunea arteriala la un nivel normal.

Cresc fertilitatea masculină şi calitatea spermei prin cantitatea mare de seleniu.

Nucile ameliorează durerile sindromului pre-menstrual, datorita vitaminei B6.

Uleiul de măsline este foarte rapid absorbit de corp şi contribuie la functionarea corecta a procesului digestiv, îmbunătăţind tranzitul intestinal şi prevenind constipaţia. Daca este tinut putin in gura iti albeste dintii.

Tot acesta contine grăsimi mono-nesaturate (protejeaza inima), pe cand uleiul de floarea-soarelui este bogat in vitamine E (antioxidant).

Migdalele sunt pline de antioxidanti şi sunt printre cele mai recomandate surse surse vegetale de calciu.

Fisticul are in compunere fier şi calciu. Ganditi-va ca 100 g de nuci iti ofera necesarul zilnic de cupru şi vitamina E. 1  pumn de alune sau nuci in fiecare zi cresc performanţele intelectuale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation