Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Studiile clinice finale care încearcă să creeze un nou vaccin coronavirus, realizat în principal u ajutorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford, s-au oprit în urma unei reacții adverse al unuia dintre participanții din Marea Britanie.  Vestea este foarte tristă și, poate, îngrijorătoare, deoarece acesta era vaccinul care se credea că va ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
et in elada ego, grecia, ammouliani
CEL MAI APROPIAT REFUGIU: GRECIA Ammouliani ne așteaptă, chiar și pe timp de pandemie Cel mai apropiat refugiu, pentru români, de lungul timpului, s-a dovedit Grecia; chiar și pe vremurile când se numea Elada. Așa că ar părea simplu/și firesc, să ne refugiem pe vremurile de vipie și pandemie, la ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

De ce ar trebui să consumi mai des fructe oleaginoase

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Din categoria fructe oleaginoase fac parte măslinele, nucile, alunele, migdalele, avocado si nucile de cocos.

Aceasta categorie se remarca prin cantitatea calorica mare, toate fructele fiind compuse din multe grăsimi nesaturate, minerale (fier, zinc, calciu, potasiu, magneziu, seleniu), vitamine (vitaminele B şi E) şi proteine. Pot fi consumate simplu, fara alte operatiuni sau sub forma de ulei. In ciuda aportului crescut de calorii, medicii le considera extrem de benefice corpului, mai ales creierului.

De la nuca de cocos este recomandat mai ales uleiul de cocos, o foarte buna alternativa la floarea soarelui. Se poate adauga la salate. La fel de bun este si uleiul de masline virgin.

Tot acest tip de fructe sunt pline de oligo-elemente (minerale) care intaresc sistemul imunitar şi cresc capacitatea de apărare a organismului.

Cuprul produce substantele interleukine, care ajuta corpul sa lupte contra infecţiilor virale şi bacteriene.

De asemenea, reduc nivelul colesterolului în sânge, datorita continutului ridicat de grăsimi nesaturate şi mai ales a acidului linoleic (omega 6). Cel din urma este un acid gras esenţial, precursor al prostaglandinelor, substanţe care mentin fluiditatea sângelui, elasticitatea pereţilor vasculari şi tensiunea arteriala la un nivel normal.

Cresc fertilitatea masculină şi calitatea spermei prin cantitatea mare de seleniu.

Nucile ameliorează durerile sindromului pre-menstrual, datorita vitaminei B6.

Uleiul de măsline este foarte rapid absorbit de corp şi contribuie la functionarea corecta a procesului digestiv, îmbunătăţind tranzitul intestinal şi prevenind constipaţia. Daca este tinut putin in gura iti albeste dintii.

Tot acesta contine grăsimi mono-nesaturate (protejeaza inima), pe cand uleiul de floarea-soarelui este bogat in vitamine E (antioxidant).

Migdalele sunt pline de antioxidanti şi sunt printre cele mai recomandate surse surse vegetale de calciu.

Fisticul are in compunere fier şi calciu. Ganditi-va ca 100 g de nuci iti ofera necesarul zilnic de cupru şi vitamina E. 1  pumn de alune sau nuci in fiecare zi cresc performanţele intelectuale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation