Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Bătălia finală: iaurt grecesc vs iaurt normal

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
  • Diferenta dintre iaurt grecesc si cel normal

Este foarte probabil ca sursa celor doua sa fie aceeasi, insa mereu va diferi foarte mult aroma si continutul nutritional.

  • Iaurt grecesc

Prima data se incalzeste laptele, dupa care urmeaza racirea la o temperatura potrivita pentru fermentare (42-45° C),. proces care precede adaugarea ulterioara a culturilor de bacterii lactice.

Se lasa la fermentat ca bacteriile sa se dezvolte si sa realizeze acidul lactic, laptele se coaguleaza si de aici rezulta iartului obisnuit.

Ca sa treci la producerea celui grecesc trebuie ca, mai intai, din cel obisnuit sa scoti zerul lichid si lactoza, pentru a-i oferi o textura mai puternica.

Prin scoaterea celor doua substante mentionate, iaurtul grecesc isi mentine dublul proteinelor (fata de cel obisnuit), dar are un continut mai mic de carbohidrati, zaharuri si sodiu.

De asta iaurtul grecesc inlocuieste foarte bine alte alimente, la capitolul proteine, aviz deci veganilor.

Astfel, in total el numara 60 de calorii la 100 de grame.

Rezulta, deci, ca are mai multa grasime, in acelasi timp cu reducerea anumitor minerale esentiale.

Este bun inlocuitor si pentru alimentele cu grasime, precum untul, branza topita sau alte uleiuri.

Plus, ca sa nu mai zic, de combinatiile pe care poti sa le faci cu acest iaurt si preparate.

  • Iaurtul obisnuit

Acesta, insa, contine excesul de lactoza si zer, care se combina intre ele, fiind exact inversul celui grecesc, avand o textura mai putin groasa.

Contine mult sodiu, zaharuri si carbohidrati.

Din cauza aromelor pe care le introduc in el, pe langa zahar, putem spune ca mai introduc si ceva calorii. In total, acesta are cam 95 de calorii la 100 de grame.

De aceea, la retetele de smoothie-uri si shake-uri de fructe, salate sau sosuri, mereu gasiti un ingredient obligatoriu prezent: iaurtul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation