Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Probabil ați mai auzit de supa de legume. Este una dintre cele mai cunoscute supe, în primul rând pentru cât de hrănitoare poate fi, dar și cât de ieftină poate fi. În sec XX și mai ales în timpul războiului (dar și după) supa de legume, cum ar spune astăzi ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fermierii campioni, hibrizii de porumb pioneer
„Suntem la început de an, pentru mulți este momentul bilanțurilor și al socotelilor, iar pentru noi, compania Corteva Agriscience, este momentul să observăm care sunt preferințele fermierilor în ceea ce privește hibrizii pe care îi aleg pentru propriile ferme. Mulți dintre ei și-au comandat deja sămânța pentru acest sezon, iar ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
AMMOULIANI AVENTURI ÎN GRECIA, LÂNGĂ MUNTELE ATHOS Aventuri în Grecia trăiau, încă de demult, românii, ehe, de pe vremea palicarilor. De pe când era un spațiu comun Balcanii, de pe vremea când machidonii, românii macedoneni hălăduiau prin Pind, pe-aici ne cam făceau veacul. Dar și după 1989, adică din 1990 ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Bătălia finală: iaurt grecesc vs iaurt normal

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
  • Diferenta dintre iaurt grecesc si cel normal

Este foarte probabil ca sursa celor doua sa fie aceeasi, insa mereu va diferi foarte mult aroma si continutul nutritional.

  • Iaurt grecesc

Prima data se incalzeste laptele, dupa care urmeaza racirea la o temperatura potrivita pentru fermentare (42-45° C),. proces care precede adaugarea ulterioara a culturilor de bacterii lactice.

Se lasa la fermentat ca bacteriile sa se dezvolte si sa realizeze acidul lactic, laptele se coaguleaza si de aici rezulta iartului obisnuit.

Ca sa treci la producerea celui grecesc trebuie ca, mai intai, din cel obisnuit sa scoti zerul lichid si lactoza, pentru a-i oferi o textura mai puternica.

Prin scoaterea celor doua substante mentionate, iaurtul grecesc isi mentine dublul proteinelor (fata de cel obisnuit), dar are un continut mai mic de carbohidrati, zaharuri si sodiu.

De asta iaurtul grecesc inlocuieste foarte bine alte alimente, la capitolul proteine, aviz deci veganilor.

Astfel, in total el numara 60 de calorii la 100 de grame.

Rezulta, deci, ca are mai multa grasime, in acelasi timp cu reducerea anumitor minerale esentiale.

Este bun inlocuitor si pentru alimentele cu grasime, precum untul, branza topita sau alte uleiuri.

Plus, ca sa nu mai zic, de combinatiile pe care poti sa le faci cu acest iaurt si preparate.

  • Iaurtul obisnuit

Acesta, insa, contine excesul de lactoza si zer, care se combina intre ele, fiind exact inversul celui grecesc, avand o textura mai putin groasa.

Contine mult sodiu, zaharuri si carbohidrati.

Din cauza aromelor pe care le introduc in el, pe langa zahar, putem spune ca mai introduc si ceva calorii. In total, acesta are cam 95 de calorii la 100 de grame.

De aceea, la retetele de smoothie-uri si shake-uri de fructe, salate sau sosuri, mereu gasiti un ingredient obligatoriu prezent: iaurtul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation