Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

ALERTĂ: Unele fructe și legume din România au fost contaminate!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Tudor Ciuhodaru, care lucreaza in calitate de medic la Spitalul de Urgență din Iași, a devenit o personalitate populara in cadrul internetului, in urma articolele sale ce urmaresc educarea populației în domeniul sănătății. Ultima dintr-o serie de articole de acest gen, vine cu o noua alerta, mai ales pentru parinti:

“Atenție părinți și bunici. Pesticidele sunt otrava din fructele și legumele noastre. Chiar și în cantități mici pot avea efecte pe termen lung asupra sănătății copiilor. România ocupa locul 5 în UE la capitolul consum de pesticide. Pana si europa alerteaza populatia.

Foarte important:

  • 1.Efectele toxice depind de doză şi durata expunerii.
  • 2. Nu există antidot.
  • 3. Tratamentul este doar simptomatic. Esenţiale sunt decontaminarea şi suportul vital.
  • 3. Valorile înregistrate nu ar trebui să producă efecte toxice acute în cazul unui consum ocazional dar se pot înregistra reacţii alergice sau iritative.
  • 4. Pe termen lung consumul unor astfel de alimente contamintare este susceptibil de a produce cancer, dăuna fertilitităţii şi de a afecta fătul.
  • 5. În caz de expunere sau posibilă expunere: sunaţi la un centru de toxicologie sau la 112.
  • !!! Atenție:
  • 6. Nu uitaţi că fructele se spală corect ţinându-le sub jet de apă timp minim 60 de secunde sau măcar într-un vas cu apă, urmate de clătirea cu apă curată.
  • 7. Îndepărtarea cojii fructelor și legumelor ajută la îndepărtarea bacteriilor nedorite și a pesticidelor, care se găsesc în concentraţie crescută în special la suprafaţa alimentelor.

Nu uitati ca:

  • 1. Un fruct sau o legumă cu un aspect perfect denotă adesea că a fost tratat cu pesticide. Mai ales în cazul celor transportate pe distanțe mari sau cultivate în extrasezon…
  • 2. Lista celor mai periculoase fructe și legume include merele (cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate) alături de citrice şi căpşune precum și cartofii (!!! conțin cea mai mare cantitate de pesticide dintre legumele testate).
  • 3. Printre cele mai sigure și accesibile sunt varza, mazărea și ceapa, porumbul dulce și vinetele.

Fructele și legumele au mai trecut de valorile admise la pesticide:

În 2016 fructele (nectarine, caise) aduse din Turcia au fost contaminate cu pesticide, mai exact cu fungicidul kresoxim-metyl.

În 2013 a fost declanşat Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAFF) datorită a 10 tone de pere şi ardei capia cu depăşiri ale valorilor admise pentru pesticidele Carbendazim, Benomyl şi Formetanat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation