Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională  (21 și 22 septembrie, intrarea liberă) În weekendul 21 și 22 septembrie 2019 continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

ALERTĂ: Unele fructe și legume din România au fost contaminate!

Tudor Ciuhodaru, care lucreaza in calitate de medic la Spitalul de Urgență din Iași, a devenit o personalitate populara in cadrul internetului, in urma articolele sale ce urmaresc educarea populației în domeniul sănătății. Ultima dintr-o serie de articole de acest gen, vine cu o noua alerta, mai ales pentru parinti:

“Atenție părinți și bunici. Pesticidele sunt otrava din fructele și legumele noastre. Chiar și în cantități mici pot avea efecte pe termen lung asupra sănătății copiilor. România ocupa locul 5 în UE la capitolul consum de pesticide. Pana si europa alerteaza populatia.

Foarte important:

  • 1.Efectele toxice depind de doză şi durata expunerii.
  • 2. Nu există antidot.
  • 3. Tratamentul este doar simptomatic. Esenţiale sunt decontaminarea şi suportul vital.
  • 3. Valorile înregistrate nu ar trebui să producă efecte toxice acute în cazul unui consum ocazional dar se pot înregistra reacţii alergice sau iritative.
  • 4. Pe termen lung consumul unor astfel de alimente contamintare este susceptibil de a produce cancer, dăuna fertilitităţii şi de a afecta fătul.
  • 5. În caz de expunere sau posibilă expunere: sunaţi la un centru de toxicologie sau la 112.
  • !!! Atenție:
  • 6. Nu uitaţi că fructele se spală corect ţinându-le sub jet de apă timp minim 60 de secunde sau măcar într-un vas cu apă, urmate de clătirea cu apă curată.
  • 7. Îndepărtarea cojii fructelor și legumelor ajută la îndepărtarea bacteriilor nedorite și a pesticidelor, care se găsesc în concentraţie crescută în special la suprafaţa alimentelor.

Nu uitati ca:

  • 1. Un fruct sau o legumă cu un aspect perfect denotă adesea că a fost tratat cu pesticide. Mai ales în cazul celor transportate pe distanțe mari sau cultivate în extrasezon…
  • 2. Lista celor mai periculoase fructe și legume include merele (cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate) alături de citrice şi căpşune precum și cartofii (!!! conțin cea mai mare cantitate de pesticide dintre legumele testate).
  • 3. Printre cele mai sigure și accesibile sunt varza, mazărea și ceapa, porumbul dulce și vinetele.

Fructele și legumele au mai trecut de valorile admise la pesticide:

În 2016 fructele (nectarine, caise) aduse din Turcia au fost contaminate cu pesticide, mai exact cu fungicidul kresoxim-metyl.

În 2013 a fost declanşat Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAFF) datorită a 10 tone de pere şi ardei capia cu depăşiri ale valorilor admise pentru pesticidele Carbendazim, Benomyl şi Formetanat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation