Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Turism pe plantații

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Domeniile

A-NA-STA-SIA

PLANTAȚIA APROAPE CĂ S-A DUBLAT
Soiurile nou plantate vor  juca rolul de complement al plantației inițiale

Am intrat pe poarta DOMENIILOR ANASTASIA. Și aproape că nu îți vine să crezi. Este ceva schimbat. Ba chiar aș putea spune că este ceva mult schimbat.

Într-un an și jumătate sau doi, putem conchide că se fac salturi uriașe. Schimbări cu pas mare, de uriaș.

Dar ar trebui să o luăm pe rând. Nu ar fi numai schimbările de fațadă, marcante, desigur, culiminând cu apariția unei noi societăți comerciale. În plus, o mutație remarcabilă ar fi achiziționarea unor noi loturi de pământ.

Poate nici acelea rezultate din amenajarea parcului viu în contextul în care sunt plasate clădirile. Dar construcțiile care erau în lucru atunci au devenit de o concretețe efectivă: ce era doar proiect/plan de lucru, acum sunt lucruri deja înfăptuite – și care încep să prindă o pojghiță de patină a timpului.

CRAMA, LA GATA, DUPĂ DOI ANI 🙂
În primul rând, crama este gata. Unde, mai deunăzi (acum doi ani!), domnul Constantin Marin îmi arăta  macheta sau îmi desena cu degetul: uite, aici va fi liftul, uite, aici e subsolul, acum lucrurile ăstea s-au întâmplat – și, mai ales, lucrurile ăstea costă bani.

O investiție cu greutate.

UN LOT DE PĂMÂNT IMPORTANT A FOST ACHIZIȚIONAT
Dar, poate, prima de anunțat ar fi cumpărarea a peste 7 hectare. Cum Anastasia mai avea cam încă tot pe atâtea, asta înseamnă că suprafața s-a dublat. Adciă, la această oră, putem număra aproximativ 15 hectare în averea familiei Marin.

Un nou început, cum, mai adineaori, ei înșiși spuneau. Hectare care rămân să fie plantate – și să rodească/mă refer la cele noi.

Ca să înțelegem mai bine ce reprezintă această achiziție de pământ, rămâne să facem un mic excurs în proprietatea familiei Marin.

Ei înșiși m-au rugat să nu public, în mai sau în iunie, știrea, pentru că achiziția nu era, încă, definitivată ( și despre ce nu este nu se vorbește…fie că suntem și numai superstițioși, dar așa este și deontologic: când o știre nu este pe deplin confirmată).

UN TERROIR CU UN SOL CALCAROS
Recurgând la istoric, putem spune că, în anul 2008, o dată cu nașterea fiicei lor Anastasia, părinții, adică familia Marin, au cumpărat, la Urlați (tot în podgoria Dealu Mare, dar ceva mai departe de Strejnic, un teren de paisprezece hectare.

Era un loc deosebit de însorit(și soare mult este semn bun J ), cu o bază solidă de sol cu compoziție calcaroasă.

Numai bun să fie chitit drept exploatațiune vitivinicolă.

Și așa a și fost; așa s-a și întâmplat, ca în vis, și în realitate.

Producătorul de vinuri a avut curajul (temerar, de altfel) să intre, de peste doi ani, în 2010, pe o piață extrem de concurențială.

A fost o nebunie (aproape), ivită din iubirea pentru vin, și nu oricare, pentru vinul de bună calitate.

,, Așa s-a născut, din pasiune și din dragoste pentru vin, Domeniile Anastasia,, – ne declară proprietarul investiției, Marin N. Constantin.

CUM S-AU FĂCUT ALEGERILE ȘI AMPLASAMENTELE
Alegerea amplasamentelor pentru plantațiile de vie nu s-a dovedit una făcută la întâmplare. Centrele viticole Urlați și Valea Călugărească au o veche și bogată tradiție viticolă și o climă care se apropie de cele  existente în faimoasele regiuni (din Franța și, respectiv, Italia) Bordeaux și Toscana.

Dintre cele șapte hectare achiziționate dintru bun început au fost păstrate în producție și reabilitare numai un hectar (de fapt, 1,2 hectare), cultivat cu soiul Merlot, iar celălalte au fost mai, întâi, defrișate.

Apoi s-a efectuat, pe ele, replantarea.

Așadar, putem spune că aproximativ cinci sau șase hectare au intrat în această acțiune de reînnoire a plantației.

SE ANUNȚĂ NOI SOIURI DE STRUGURI PE NOILE PLANTAȚII
S-au plantat, pe acestea, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot – pentru vinurile roșii.

Iar, pentru vinurile albe, a fost preferat soiul Chardonnay.

Acum, pentru noile terenuri achiziționate, ar fi în cărți mai multe soluții.

Preferințele pentru noile soiuri care vor fi plantate s-ar îndrepta către Riesling. Și către soiul Sauvignon Blanc.

Ba încă unele discuții au pomenit și soiul Fetească.

Cert este că noile soiuri de struguri plantate vor avea rolul unui COMPLEMENT la cele existente, pentru că el trebuiesc alese, cumva, în complementarite cu PORTOFOLIUL deja existent.

Echipa RABBIT MEDIA

Citat 1:
…Familia Marin a cumpărat, la Urlați (tot în podgoria Dealu Mare, dar ceva mai departe de Strejnic), un teren de paisprezece hectare.

Era un loc deosebit de însorit(și soarele mult este semn bun J ), cu o bază solidă de sol cu compoziție calcaroasă.

Citat 2:
Producătorul de vinuri a avut curajul (temerar, de altfel) să intre, de peste doi ani, în 2010, pe o piață extrem de concurențială.

A fost o nebunie (aproape), ivită din iubirea pentru vin, și nu oricare, pentru vinul de bună calitate.

Citat 3:
Alegerea amplasamentelor pentru plantațiile de vie nu s-a dovedit una făcută la întâmplare. Centrele viticole Urlați și Valea Călugărească au o veche și bogată tradiție viticolă și o climă care se apropie de cele  existente în faimoasele regiuni (din Franța și, respectiv, Italia) Bordeaux și Toscana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation