Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

TOTUL despre imunitatea la COVID-19

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Există cu adevărat imunitate la COVID – 19? Dacă te infectezi și te vindeci, poate recidiva? Din ce în ce mai multe state vorbesc despre posibilitatea de a introduce „pașapoarte de imunitate”. Specialiștii din domeniul medical sunt de părere că testarea anticorpilor necesari nu este o opțiune atât de sigură.

Dacă există cu adevărat imunitate la COVID – 19, atunci cei care s-au infectat deja înseamnă că nu mai pot face din nou boala, motiv pentru care li s-ar putea emite niște pasapoarte de imunitate, care să ateste acest fapt.

Secretarul de sănătate al Regatului Unit, Matt Hancock, a declarat la începutul lunii acesteia că guvernul britanic ar dori să implementeze un „certificat de imunitate” pentru ca cei care pot să „se întoarcă cât mai mult posibil la viața normală”.

O altă problemă este că nu există dovezi că se poate dezvolta o imunitate la COVID – 19. În acest sens, OMS a transmis:

“Nu există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejate de o a doua infecţie”, notează OMS într-un comunicat.

  • Testele anticorpilor nu rezolvă problema

Pașapoartele de imunitate presupun realizarea unor teste pentru anticorpi specifici Covid-19. În urma acestei operațiuni, persoana testată află dacă este pozitivă sau nu. Cu toate acestea, testele „nu sunt suficient de exacte pentru pașapoarte individuale de imunitate”, adică  „suntem încă departe de a fi util să testăm indivizii cu aceste metode”, a spus Claire Standley, asistent profesor la Centrul de științe și securitate globală a sănătății Universității Georgetown.

Printre problemele care determină această ineficiență, ne spune Standley, este faptul că testele nu-s destul de exacte:

Poate exista o reactivitate încrucișată între anticorpii pentru SARS-CoV-2 [Covid-19] și alte coronavirusuri circulante – inclusiv cele care provoacă răceli obișnuite – ceea ce înseamnă că un rezultat pozitiv ar putea să nu indice expunerea trecută la SARS-CoV-2, dar poate un alt coronavirus.”

Mai mult, testele cu anticorpi nu funcționează la persoanele care au o formă ușoară a viruslui:

„Rata fals negativă mare (lipsa de sensibilitate) a testului înseamnă că cele disponibile în prezent nu sunt recomandate pentru diagnosticul clinic la nivel de pacient; cu excepția cazului în care sensibilitatea se îmbunătățește, aceste teste s-ar putea să nu fie eficiente în identificarea persoanelor care s-au recuperat din cazuri ușoare de Covid-19 și, astfel, pot avea niveluri mai mici de anticorpi în sângele lor.”

  • Imunitatea are o perioadă de valabilitate

Chiar și dacă s-ar găsi testele necesare care să funcționeze 100% în toate cazurile, rămâne problema duratei imunității:

„În acest moment, virusul a circulat pe scară largă în Europa și America de Nord doar de câteva luni, și așa sunt toate informațiile pe care le avem – vom ști într-un an dacă imunitatea durează un an; vom cunoaște peste doi ani dacă imunitatea durează doi ani”, explică Abram Wagner, profesor asistent de epidemiologie la Universitatea Michigan.

„Din cercetările anterioare efectuate în alte coronavirusuri, imunitatea nu a durat de mult și nu m-ar surprinde dacă, pentru majoritatea oamenilor, imunitatea ar dura mai puțin de un an.”

  • Societatea ar trebui să și accepte aceste pașapoarte

„Bănuiesc că multe persoane vor fi resentimentate dacă alții ar fi capabili să se întoarcă la muncă și să câștige bani pentru că aveau un pașaport de imunitate”, e de părere Wagner.

„Am îngrijorări grave cu privire la modul în care aceste tipuri de scheme ar putea fi puse în aplicare în mod echitabil, chiar presupunând că un test de anticorpi de încredere ar fi fost disponibil și cât de protectiv este”, opiniază Standley.

Mai mult, pașapoartele de imunitate ar putea mări inegalitățile dintre oameni, unii ar avea banii să facă testul, alții nu:

„Dacă testele trebuie achiziționate, acest lucru ar putea agrava și mai mult disparitățile dintre cei care își pot permite testele (și care este posibil să fi fost deja capabili să lucreze de la domiciliu / să mențină un venit în timpul închiderii) față de cei care nu pot, și astfel ar fi împiedicati în continuare să reintre în forța de muncă.”

Unii ar putea chiar lua virusul numai pentru a obține pașaportul, în disperarea de a reveni la o viață normală:

„În efortul de a se întoarce la muncă sau de a le permite copiilor să se întoarcă la școală, promisiunea unui pașaport de imunitate îi va face pe oameni să se comporte mai puțin responsabil și sa se supuna riscului de infecție, pentru a termina cu un test de anticorpi pozitiv?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation