Postam numeroase studii pe site-urile RABBIT MEDIA deoarece ele ne pot furniza informatii cu privire la efectele anumitor alimente în organism. Ce este interesant este ca modul in care traiesc anumite natiuni difera de la popor la popr, iar in unele regiuni sunt mai multi oameni bolnavi de cancer decat in alte zone. De pilda, in zona mediteraneană populatia este mai sanatoasa, pe cand in marile orase problemele de acest gen sunt mult mai dese.
In cadrul emisiunii LiveDoc, medicul Amedeo Grigorean, de la medicină generală și nutriționist, a vorbit despre cele mai importante elemente din raportul alimentatie-cancer.
Cancerul, conform specialistului, este o boala care apare in urma unui cumul de factor: alimentatie, odihna, calitatea oxigenului respirat și nivelul de stres.
Alimentația este probabil una dintre cele mai importante, din toti acesti factori. Din nefericire, nu se stie nici pana acuma o metoda de prevenire sau vindecare a cancerului 100% sigura si aplicabila. Nu sunt anumite alimente sau anumite diete care sa fi avut efecte sigure asupra cancerului, insa exista persoane care au reusit prin alimentatie/tratamente sa scape de aceasta boala.
Medicul Grigorean a vorbit mai pe larga in cadrul interviului despre beneficiile dietei ketogenice, prin care se elimina carbohidrații din dieta, insa este foarte greu sa urmezi o astfel de alimentatie si nu functioneaza la toate persoanele. Totusi, aceasta are cu siguranta efecte pozitive, intrucat scapi de problema cea mai grava: zaharul.
Produse rafinate prezinta cele mai mari dezavantaje, intrucat organismul absoarbe foarte multe calorii goale, lipsite de valoare nutritivă. In acest sens, el a oferit drept exemplu carbohidrații naturali, ca fructe, legume sau miere de albine.
Totodata, cartofii, mămăliga sau orezul, care sunt alimente care nu sunt incluse in dieta keto, ele pot fi consumate dar numai atata cat are nevoie corpul, deci nu in cantitati mari.
Specialistul aminteste ca nu ar trebui sa consumam nici prea multe fructe, exagerat, si care, in acelasi timp, nu urmeaza acelasi reguli precum la legume. Cele din urma pot fi consumate in exces, dar nu si fructele, pentru ca ele au fructoză, care ne aduce in corp tot zahar si, in final, urmeaza sa ne ingrase.
Doctorul Grigorean este de parere ca nu exista ideea de cancerigen la carnea rosie, ci este vorba, mai degraba, de sursa si modul ei de prelucrare. Astfel, in primul rand ar trebui sa ne intrebam: ”Ai făcut cancer de la carne sau de la ce era în carne?” Conservanții de tip nitrați și nitriți apar des in carnea din comerț și ne ataca organismul, de aici si problema cu aceste alimente.
Recent Comments