Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

programul ruralia
Programul Ruralia, de susținere a antreprenoriatului social în mediul rural, se află în ultima etapă de pregătire a membrilor grupului țintă. Peste 150 de persoane din regiunile Sud-Vest, Sud Muntenia, Sud-Est și Nord-Est, care doresc să înființeze afaceri sociale în mediul rural, au fost selectate în grupul țintă al proiectului ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Super rețetă italiană de lasagna!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Am gasit o super reteta de facut lasagna pentru cititorii nostri! E o reteta italiana, aproape la fel de delicioasa ca aceea din Roma! Am fost acolo si va spun ca nimic nu se compara cu cea facuta de mana autohtonilor. Pentru o tava de cam 20x30cm aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • o cutie de foi de lasagna (in general am gasit produse care contineau 23 de foi, de acest numar am luat si eu, sa nu uitati, totusi, ca ele nu se fierb înainte de asamblare)
  • parmezan ras (sincer nu prea conteaza, se folosesc la ansamblare)

Pentru sos Bolognese:

  • carne tocata porc si vita
  • 1 kg carne tocată amestec porc și vită
  • două cepe medii
  • 1 morcov
  • 2 tije de țelină verde
  • 2 căței de usturoi
  • o conservă de roșii în bulion de 400 grame
  • 100 ml apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 ml lapte
  • sare, piper

Pentru sos Bechamel:

  • 1 litru lapte
  • 100 grame unt gras
  • 80 grame făină
  • sare, piper, nucșoară
  • 50 grame parmezan răzuit

Cum se face sosu Bolognese:

Luati o tigaie si introduceti uleiul de măsline, incepeti fierberea, apoi mai puneti ceapa, morcovul, țelina și usturoiul tocate mărunt.

Le călim doar 5 minute, urmand sa introducem si carnea tocată. In final,mixati bine continutul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation