Supa de toamna cu gogosar, linte rosie si radacinoase este un tip de preparat care se realizează relativ ușor și într-un interval de timp mare (3h și 10 min). Există și un avantaj: este delicioasă!
Ingrediente
- 2 gogosari
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 1 cana linte rosie
- 1 ceapa rosie
- Ulei de masline
- Sare
- ½ lingurita piper cayenne
- 2 l apa
Cum se face
- Se spala lintea rosie si se scurge.
- Se curata de coaja morcovul, pastarnacul si telina.
- Se spala radacinoasele si se toaca marunt.
- Se curata de seminte, se spala si se toaca marunt gogosarul.
- Ceapa rosie se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline in vasul de la slowcooker duraceramic crockpot sau (daca nu aveti) intr-o plita/cratita .
- Se pune deasupra ceapa, gogosarul, morcovul, telina si pastarnacul, se pune sare si piper cayenne si se lasa la rumenit o vreme (nu mult)
- Se pune lintea si 2 litri de apa, se amesteca bine si se muta vasul de pe plita in slow cooker.
- Se seteaza slow cooker-ul pe functia high timp de 3 ore.
- Supa se poate servi cu crutoane de paine.
O alternativa la aceasta supa de linte (cea in stil marocan) exista si aici pe youtube:
Recent Comments