Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Serile VINUM HUNGARIKUM

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Serile Vinum Hungaricum

Din decembrie 2012 VINUM HUNGARIUM a început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună acestia aduc vinurile din câte o regiune viticolă sau este prezent la București un producător să-și prezinte vinurile. În cele aprope 40 de degustări realizate până acum au avut de trei ori prezente câte un producător (Karádi-Berger și Budaházy-Fekete din Erdőbénye și Hétszőlő din Tokaj) din cea mai titrată regiune viticolă din Ungaria, Tokaj.

14433086_550391058477842_7412606125699385966_n

VINUM HUNGARIKUM

Pe 3 octombrie 2016, luni, ora 19.30 la Institutul Maghiar din București (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8) va avea loc o degustare de vinuri ale cramei Barta din Mád, regiunea Tokaj.

„Dacă strugurii sunt cultivaţi ecologic, atunci şi vinul să se facă prin metode cât mai naturale şi mai tradiţionale.” – sintetizează filozofia cramei directorul fermei, Barta Károly. Enologul cramei este Homonna Attila, pe două dintre vinurile sale având deja ocazia să le fi savurat la degustarea Budaházy-Fekete, de anul trecut. Iată ce declară cei de la cramă despre producerea vinului: „Ne-am propus să păstrăm într-o formă cât mai originală acest terroir deosebit, pentru generaţiile viitoare. Şi pentru că domeniul a „dormit” în perioada utilizării nelimitate a chimicalelor, solul a rămas intact până astăzi. În cultivarea viţei de viei ne străduim să aplicăm metode organice, iar vinurile le facem cu intervenţii tehnologice minime şi cu puritate maximă. Potrivit acestei concepţii vinurile noastre fermentează aproape exclusiv în mod spontan, bazându-ne pe munca drojdiilor naturale din struguri şi pivniţă. Considerăm un aspect important ca vinurile noastre să reflecte calităţile individuale ale podgoriei, iar solul, podgoria, condiţiile meteo caracteristice anului, precum şi personalitatea lucrătorilor noştri să se distileze într-un produs unic şi irepetabil.”


Cu această ocazie se vor degusta vinurile urmatoare:


Egy Kis Furmint, 2014
Öreg Király dűlő furmint, 2012
Öreg Király dűlő furmint, 2013
Egy Kis Édes Furmint, 2015
Öreg Király dűlő furmint, cules târziu2010
Öreg Király dűlő Szamorodni, 2013
Öreg Király dűlő fordítás, 2008
Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Barta Károly, director de fermă și Péntek István, sommelier.

IMPORTANT DE RETINUT e ca preţul de 50 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările.
Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Inscrierile sunt asteptate până cel târziu luni, 30 septembrie ora 16, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topwines.ro/vinum-hungarium/

http://topwines.ro/interviuri-esentiale-valeriu-stoica/

http://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

http://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

http://topwines.ro/un-vin-care-se-invecineaza-cu-marea/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation