Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

SECRETELE BERII: Substanța introdusă în bere pe care consumatorii nu o știu

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Inca crezi ca stii ce bei? La ce te gandesti cand bei o bere la halba?

Dupa cum probabil bine stii principalele elemente din care este compusa berea sunt: hamei, malţ, orz, apă si drojdie – cel putin in mare parte. Totusi, ce nu stim noi consumatorii de bere este ca aceasta este compusa si dintr-o substanta care provine de la peste, ba chiar conform BBC, organizatiile internationale au inceput sa le ceara companiilor de bere sa gaseasca si alternative la sus-mentionata substanta, asta pentru ca vegetarienilor nu le convine pur si simplu sa bea o bere care contine acest lucru.

secrets-to-beer-and-marketing-video-1084786-twobyone

SECRETELE BERII                                                  Sursa foto: http://www.askmen.com/

Substanta se numeste ihtiocolul (de fapt cleiul de peşte – luat din vezica peştilor) este una dintre substantele folosite la berile la halba si cel mai probabil si tu ai “gustat” din ea. Daca tot e dezgustatoare, pentru ce se foloseste? De fapt, aceasta substanta face berea mai clara, lucru care ofera un avantaj producatorului, pentru ca in acest fel berea este mai tentanta pentru bautori. Ea este folosita de aproape oricine, de la microberarii pana la colosii din industria berii.

Există însă berării care au renunţat deja la acest ingredient. Spre exemplu, berăria Twisted Barrel din Anglia a decis să nu folosească acest ingredient la scurt timp după fondarea companiei, în 2014. Fondatorul acestei companii, Tim Boswarth, a devenit vegan în urmă cu doi ani şi a declarat pentru BBC că a fost şocat atunci când a aflat despre acest ingredient.

”Este destul de dezgustător dacă stai să te gândeşti, chiar şi pentru oamenii care consumă carne; este pur şi simplu un lucru despre care nu se discută.Nimeni nu vrea să se promoveze prin a spune că filtrează berea prin intermediul peştilor morţi”, a spus el pentru BBC.

Totusi, unii spun ca substanta aceasta strica gustul berii: ”Din ce în ce mai mulţi oameni ştiu acum că berea nu trebuie să fie clară – nu contează cum arată, iar cleiul de peşte este folosit doar din considerente estetice.”

Alte articole pe aceeasi tema:

http://beeruniversity.ro/2016/09/20/bere-cum-sa-ne-prelungim-viata-bem-o-bere-pe-zi/

http://beeruniversity.ro/2016/09/15/bere-remediu-naturist-indicata-pentru-probleme-digestive/

http://beeruniversity.ro/2016/09/04/ce-se-mai-intampla-in-portofoliul-de-produse-urbb-pe-anul-2016/
http://beeruniversity.ro/2016/09/03/urbb-a-inregistrat-un-profit-dublu-in-prima-jumatate-a-anului/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation