Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Crama Dealul Dorului, Zodiac Cabernet Sauvignon, Zodiac Rose
 Un cabernet tipic, care de la primul contact oferă o aromă ce ne duce cu gândul la fânul proaspăt, ardei graşi, afine şi coacăze negre, elegant armoniate de note de vanilie şi tabac. Este vinul perfect pentru o seară romantică sau o cină cu prietenii. Recomandat a se servi la ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
nea rhoda, tărâmul trandafirilor și al rodiilor, grecia
TĂRÂMUL TRANDAFIRILOR ȘI AL RODIILOR Nea Roda este o localitate în Grecia cea binecuvântată de Soare și de Dumnezeu,  la aproximativ  115 km sud-est de Salonic, în cel mai îngust punct al peninsulei Athos din municipiul Stagira-Akanthos, Halkidiki, Grecia.  CRISTIAN GĂLĂȚANU, NICOLETA GĂLĂȚANU Descriere Populație: 1.164 (2011) Altitudine: 0 cm Al treilea braț ...
Read More

REȚETELE DRINKFOOD.ro: Prăjitura krem a la krem

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ingrediente blat:

Ingrediente crema de cacao:

Ingrediente glazura:

  • ¼ din crema de cacao
  • 1 lingurita cacao degresata
  • 1 lingurita ness

Cum se face blatu:

  • impartim albusurile de galbenusuri si le amestecam spuma cu un praf de sare, apoi pui usor indulcitorul pudra.
  • punem galbenusurile si esenta de rom, amestecand in continuare pana le incorporam.
  • din ceea ce rezulta, mai punem o budinca de cacao, incet, folosind o spatula sau tel, ca sa pastrati compozitia aerata.
  • Intr-un vas termorezistent sau o tava, dar, tapetate cu hartie de copt, adaugam ce a iesit si facem in asa fel incat totu sa fie la acelasi nivel, pentru a acoperi toata suprafata a vasului/ tavii.
  • ceea ce rezulta este indeajuns pentru un vas dreptunghiular cu o dimensiuni de 28/18 cm.
  • Se lasa la copt cum trebuie la cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20-25 min.

Cum se face crema:

  • impartim albusurile de galbenusuri.
  • mixam galbenusurile, cacao, amidonul, esenta de rom, aroma de ciocolata si indulcitorul intr-un vas antiaderent, inlocuind pe masura ce trece timpul prin adaugarea a 100 ml. din cantitatea laptelui rece si inainte de a o pune pe foc, acestea trebuie sa fie sigur omogenizate.
  • ceea ce mai ramane din acel 400 ml. lapte il incalzim (la mw sau pe foc).
  • usor punem laptele incalzit pana cand se omogenizeaza, il lasam la la foc mic, amestecand tot timpu acesta cu un tel pentru a nu se lipi crema.
  • dupa aceea crema se raceste si dupa ce se raceste mai adaugam la hidratat cele 2 foi de gelatina in lapte rece (sau apa).
  • Albusurile le amestecam spuma
  • Gelatina hidratata se topeste la bain – marie sau la mw doar cat sa se dilueze. Totusi nu fierbeti gelatina, pentru ca asta ar fi foarte prost
  • Dupa albusurile batute spuma punem gelatina topita si omogenizam lingura cu lingura crema de cacao deja racorita, folosind un mixer la viteza mica ori cu un tel.
  • Pentru a face prajitura nu mai este nevoie decat sa se captuseasca tava in care ati copt blatul cu folie de staniol sau folie alimentara, apoi punem blatul inca o data in ea, peste care sa adaugam si aducem la acelasi nivel suprafata crema de cacao.
  • Inainte de a pune crema peste blat putemretine ¼ din ea pentru a realiza o glazura cu care sa ornam prajitura.
  • deci, pentru glazura vom adauga in crema oprita cacao si ness, combinam cum trebuie si omogenizam, punem intr-un pos si ornam prajitura la suprafata, ori numai o turnam si o nivelam peste crema deja pusa pe blat.
  • pai si cam asta e tot, POFTA BUNA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation