Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

vinuri, vinul, Cornel Daniel BANITA, Statiunea de Cercetare Pietroasa, Pietroasa
INTERVIU: Director tehnic și oenolog CORNEL BANIȚĂ: VINURI CARE POARTĂ AMPRENTA LOCULUI Cornel Daniel BANIȚĂ este un om care se scoală de cu zori. Și vinurile de Pietroasa se scoală dis-de-dimineață ca să ajungă la București și mai departe, în alte țări, ca să ia premii și să fie apreciate ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
plaja megali, agora, mecca, muntele athos, ammouliani
În Ammouliani, plajele nu sunt doar plaje. Sunt instituții. Instituții publice. Plaja este și locul unde te întâlnești. O AGORA. Nu doar atât. Dar și o agora. Agora este și un termen grecesc, nu? Și, dacă arabii se roagă cu fața la Mecca, ortodocșii se pot ruga, nu-i așa, cu ...
Read More

Rețeta secretă: Drob de vinete, PLUS încă o surpriză pentru voi

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Drob de vinete. Da, ce? Mie imi place la nebunie drobul de vinete! Nah, serios vorbesc! Este destul de simpla si nu dureaza mult de facut. In plus, azi chiar ma tot gandeam: ce sa tot pun pe site?

Ingrediente

  • 700 g vinete
  • 6 catei usturoi
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • o legatura marar
  • unt
  • sare
  • piper

Cum?

Spalati si curatati vinetele, urmand sa le taiati micut si sa le lasati la fiert pentru 15 minute in apa putin sarata. Dupa ce fierbeti o treceti printr-o strecuratoare.

Caliti ceapa, puneti ardeiul pe care l-ati taiat inainte, urmat de mararul tocat si usturoiul pisat. Peste toate vin vinetele si incepeti sa amestecati bine de tot. Se amesteca si ouale si se mai pune compozitia de vinete racorita, faina, sare si piper.

Ceea ce rezulta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasati la cuptor la un foc mediu pentru jumatate de ora. Gata.

  • Rețeta In Plus – Pepeni verzi murați

Sunt foarte usor de facut, mai ales ca le faci chiar la tine acasa. Este, de altfel, o reteta clasica, dar foarte eficienta.

Ingrediente

  • 5 kilograme de pepeni verzi (mici, pentru murat)
  • 1 pahar cu sare
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 5 litri de apa
  • 250 de grame de frunze de visin, vita de vie si hrean

Cum?

Logic ca vei spala mai intai tot ceea ce folosesti, inclusiv butoaiul sau frunzele pentru aromat. Pe fundul butoiului sa nu uiti sa asezi un strat gros de frunze, urmata de pepeni. Acuma pui si frunze printre pepeni, iar la sfarsit mai adaugi cateva frunze de vita de vie deasupra lor.

Saramura: dizolvi sarea si zaharul in 5 litri de apa si apoi pui ce ai in butoi.

Faci asta inca o data, pastrand cantitatea aleasa, pana cand ai acoperit toti pepenii de apa. Important este ca dupa sa inchizi bine de tot butoiul, fara sa lasi sa iasa aer, si sa-l pui undeva racoros si intunecat pentru cam 1-2 luni/cand vezi ca s-a murat.

Ideea e ca atunci cand pepenii si-au modificat culoarea si au inceput sa se inmoaie, inseamna ca s-au murat. Cei cu coaja mai tare logic ca se vor mura mai greu, de aceea mai bine incepi cu cei cu coaja mai subitre, sa-i poti manca si tu linistit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation