Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Normal ca daca suntem pe site-ul de drinkfood.ro va asteptati sa va oferim numai alimente sanatoase, exemple de alimentatii sanatoase, asa ca astazi va prezentam una dintre ele, o varianta foarte buna la dulciuri, desert si zahar, deoarece nu contine calorii in mod exagerat, iar oriunde este mult nu-i bine! ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Rețeta secretă: Drob de vinete, PLUS încă o surpriză pentru voi

Drob de vinete. Da, ce? Mie imi place la nebunie drobul de vinete! Nah, serios vorbesc! Este destul de simpla si nu dureaza mult de facut. In plus, azi chiar ma tot gandeam: ce sa tot pun pe site?

Ingrediente

  • 700 g vinete
  • 6 catei usturoi
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • o legatura marar
  • unt
  • sare
  • piper

Cum?

Spalati si curatati vinetele, urmand sa le taiati micut si sa le lasati la fiert pentru 15 minute in apa putin sarata. Dupa ce fierbeti o treceti printr-o strecuratoare.

Caliti ceapa, puneti ardeiul pe care l-ati taiat inainte, urmat de mararul tocat si usturoiul pisat. Peste toate vin vinetele si incepeti sa amestecati bine de tot. Se amesteca si ouale si se mai pune compozitia de vinete racorita, faina, sare si piper.

Ceea ce rezulta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasati la cuptor la un foc mediu pentru jumatate de ora. Gata.

  • Rețeta In Plus – Pepeni verzi murați

Sunt foarte usor de facut, mai ales ca le faci chiar la tine acasa. Este, de altfel, o reteta clasica, dar foarte eficienta.

Ingrediente

  • 5 kilograme de pepeni verzi (mici, pentru murat)
  • 1 pahar cu sare
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 5 litri de apa
  • 250 de grame de frunze de visin, vita de vie si hrean

Cum?

Logic ca vei spala mai intai tot ceea ce folosesti, inclusiv butoaiul sau frunzele pentru aromat. Pe fundul butoiului sa nu uiti sa asezi un strat gros de frunze, urmata de pepeni. Acuma pui si frunze printre pepeni, iar la sfarsit mai adaugi cateva frunze de vita de vie deasupra lor.

Saramura: dizolvi sarea si zaharul in 5 litri de apa si apoi pui ce ai in butoi.

Faci asta inca o data, pastrand cantitatea aleasa, pana cand ai acoperit toti pepenii de apa. Important este ca dupa sa inchizi bine de tot butoiul, fara sa lasi sa iasa aer, si sa-l pui undeva racoros si intunecat pentru cam 1-2 luni/cand vezi ca s-a murat.

Ideea e ca atunci cand pepenii si-au modificat culoarea si au inceput sa se inmoaie, inseamna ca s-au murat. Cei cu coaja mai tare logic ca se vor mura mai greu, de aceea mai bine incepi cu cei cu coaja mai subitre, sa-i poti manca si tu linistit.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN