Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pentru ca sarabatorile pascale sunt in apropiere, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa va atentioanm cu privire la posibilele alimente pe care le puteti consuma si cele pe care nu, avand in vedere si dezlegarile la anumite alimente, anuntate de Biserica Romana. Unele dintre aceste alimente de ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Benficiile minune ale consumului de varză

Varza are principalul avantaj de a elimina toxinele din corp, precum si rezidurile din acesta si, in sfarsit, de a diminua cantitatea de alimente consumate.

Este plina de fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), ca şi antioxidanţii naturali care ajuta la diminuarea riscului de aparitie a cancerului, fiind bun si pentru pastrarea unui ten si par frumos.

Pare aproape ireal ca un singur aliment: varza, poate face atatea, poate avea atat de puţine calorii, insa sa fie, in acelasi timp, bogata in minerale şi vitamine. Tocmai din aceasta ultima cauza este buna si pentru reducerea greutatii.

Cum bine poate ne amintim de la bunicii nostri, zeama de varză murată a fost si este folosita, pentru o dieta in care se doreste arderea eficienta a grasimilor şi aducerea la un nivel normal a poftei de mancare. De asemenea, ea este cunoscuta si pentru calitatile ei antitumorale şi reduce riscul aparitiei acestei boli.

Sa nu uitam si de proprietatile ei probiotice, prin intermediul acidului sau lactic, care joaca rolul de conservant.

De altfel, ea este si bogata in „bacterii prietenoase”, care regleaza flora intestinală (tot din aceeasi cauza are efecte si pentru arsuri, eczeme sau dureri reumatice). De asta trebuie sa recurgeti la un consum mai des de zeamă de varză murată care va poate ajuta in digestie, precum şi la prevenirea constipaţiei.

Contine si multa vitamina C, alaturi de magneziu, calciu, potasiu, care-i confera acestei roluri antioxidante, oferind o mai buna imunitate corpului si o mai buna protectie impotriva bacteriilor.

Varza se recomanda si in cazul unui proces de detoxifiere a ficatului, prin intermediul sulforafanului, fiind o substanţă care ajuta la producerea unor enzime în organism.

ATENTIE! persoanele hipertensive nu li se recomanda sa manance in exces zeamă de varza murată!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN