Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Benficiile minune ale consumului de varză

Varza are principalul avantaj de a elimina toxinele din corp, precum si rezidurile din acesta si, in sfarsit, de a diminua cantitatea de alimente consumate.

Este plina de fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), ca şi antioxidanţii naturali care ajuta la diminuarea riscului de aparitie a cancerului, fiind bun si pentru pastrarea unui ten si par frumos.

Pare aproape ireal ca un singur aliment: varza, poate face atatea, poate avea atat de puţine calorii, insa sa fie, in acelasi timp, bogata in minerale şi vitamine. Tocmai din aceasta ultima cauza este buna si pentru reducerea greutatii.

Cum bine poate ne amintim de la bunicii nostri, zeama de varză murată a fost si este folosita, pentru o dieta in care se doreste arderea eficienta a grasimilor şi aducerea la un nivel normal a poftei de mancare. De asemenea, ea este cunoscuta si pentru calitatile ei antitumorale şi reduce riscul aparitiei acestei boli.

Sa nu uitam si de proprietatile ei probiotice, prin intermediul acidului sau lactic, care joaca rolul de conservant.

De altfel, ea este si bogata in „bacterii prietenoase”, care regleaza flora intestinală (tot din aceeasi cauza are efecte si pentru arsuri, eczeme sau dureri reumatice). De asta trebuie sa recurgeti la un consum mai des de zeamă de varză murată care va poate ajuta in digestie, precum şi la prevenirea constipaţiei.

Contine si multa vitamina C, alaturi de magneziu, calciu, potasiu, care-i confera acestei roluri antioxidante, oferind o mai buna imunitate corpului si o mai buna protectie impotriva bacteriilor.

Varza se recomanda si in cazul unui proces de detoxifiere a ficatului, prin intermediul sulforafanului, fiind o substanţă care ajuta la producerea unor enzime în organism.

ATENTIE! persoanele hipertensive nu li se recomanda sa manance in exces zeamă de varza murată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation