Varza are principalul avantaj de a elimina toxinele din corp, precum si rezidurile din acesta si, in sfarsit, de a diminua cantitatea de alimente consumate.
Este plina de fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), ca şi antioxidanţii naturali care ajuta la diminuarea riscului de aparitie a cancerului, fiind bun si pentru pastrarea unui ten si par frumos.
Pare aproape ireal ca un singur aliment: varza, poate face atatea, poate avea atat de puţine calorii, insa sa fie, in acelasi timp, bogata in minerale şi vitamine. Tocmai din aceasta ultima cauza este buna si pentru reducerea greutatii.
Cum bine poate ne amintim de la bunicii nostri, zeama de varză murată a fost si este folosita, pentru o dieta in care se doreste arderea eficienta a grasimilor şi aducerea la un nivel normal a poftei de mancare. De asemenea, ea este cunoscuta si pentru calitatile ei antitumorale şi reduce riscul aparitiei acestei boli.
Sa nu uitam si de proprietatile ei probiotice, prin intermediul acidului sau lactic, care joaca rolul de conservant.
De altfel, ea este si bogata in „bacterii prietenoase”, care regleaza flora intestinală (tot din aceeasi cauza are efecte si pentru arsuri, eczeme sau dureri reumatice). De asta trebuie sa recurgeti la un consum mai des de zeamă de varză murată care va poate ajuta in digestie, precum şi la prevenirea constipaţiei.
Contine si multa vitamina C, alaturi de magneziu, calciu, potasiu, care-i confera acestei roluri antioxidante, oferind o mai buna imunitate corpului si o mai buna protectie impotriva bacteriilor.
Varza se recomanda si in cazul unui proces de detoxifiere a ficatului, prin intermediul sulforafanului, fiind o substanţă care ajuta la producerea unor enzime în organism.
ATENTIE! persoanele hipertensive nu li se recomanda sa manance in exces zeamă de varza murată!
Recent Comments