Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

experience the music of john williams, john williams
Călătorie muzicală spectaculoasă pe scena Ateneului Român, în această vară: Star Wars, Schindler’s List, Indiana Jones, Jurassic Park sau Superman! București, 14 aprilie, 2025 – Ateneul Român va găzdui pe data de 8 iulie, la ora 20:00, un concert de excepție dedicat uneia dintre cele mai strălucite figuri ale muzicii de film: ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

New Cryogenic and Isotope Technologies for Energy and Environment

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cercetare pentru energie, mediu şi viață – la cea de-a XXII-a ediție a conferinței „New Cryogenic and Isotope Technologies for Energy and Environment” – EnergEn2018

Inițiată în anii ‘90 ca o modalitate de diseminare a rezutatelor cercetării româneşti în domeniul fizicii nucleare, în special al separării şi aplicațiilor izotopilor hidrogenului, conferinţa naţională ce s-a făcut remarcata la nivel național şi internațional sub denumirea de “Progrese în Criogenie şi Separarea Izotopilor”, a devenit astăzi un eveniment ştiințific de marcă pentru lumea ştiințifică şi a căpătat o nouă înfățişare şi însemnătate la nivel internațional.

Cea de-a XXII-a editie a conferinței „New Cryogenic and Isotope Technologies for Energy and Environment” – EnergEn2018, organizată de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea, sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării, a avut loc în perioada 24-26 Octombrie 2018 la Băile Govora, România.

Prin tematicile de nişă pe care le-a propus, de însemnătate aparte pentru domenii esențiale precum energie, mediu şi dezvoltare durabilă, conferinţa îşi propune să creeze punţi de comunicare şi parteneriat între entități de cercetare din țara noastră şi instituții de elită din țări Vest şi Est Europene, din Asia sau SUA, în scopul progresului cunoaşterii. Păşim cu interes într-un spaţiu al cercetării aplicative orientate către societate, al promovării de soluții şi metode inovative, de noi teme şi idei cu aplicaţii specifice, concretizate spre topici precum:

  • Stocarea energiei şi tehnologii bazate pe hidrogen
  • Tehnologii criogenice
  • Izotopii hidrogenului şi aplicațiile lor
  • Ştiința materialelor pentru mediu şi energie
  • Tehnologii pentru mediu şi viață.

Avand o structură interdisciplinară, conferinţa explorează subiecte la graniţa dintre ştiinţe în cercetarea izotopilor şi proceselor lor asociate, între fizică, chimie, inginerie, şi alte domenii ale ştiințelor naturale. Se urmăreşte schimbul de informaţii şi rezultate, de noi concepte şi idei între aceste domenii științifice, cu scopul de a stimula viitoare tematici de cercetare.

Sunt tratate subiecte de interes comunitar, pornind de la programe strategice la nivelul Uniunii Europene în domeniul energetic, la importanța proceselor criogenice pentru separarea izotopilor şi tehnologiile energetice, până la aplicabilitatea izotopilor pentru mediu şi îmbunatațirea calității vieții. Cu siguranţă subiectele selectate de către organizatori vor oferi o multitudine de informaţii interesante şi multe oportunităţi pentru discuţii.

La eveniment au fost reprezentanţi ai unor universităţi şi instituţii de prestigiu din ţară şi străinătate, cercetători recunoscuţi pentru activitatea lor în slujba ştiinţei, dar şi ai unor organizaţii non-guvernamentale cu activitate în domeniu, entităţi din industrie şi producători de echipamente.

Prin tematicile abordate, conferinţa vizează direcţii de vârf ale cercetării şi dezvoltării tehnologice din România, cu impact major asupra cerinţelor societăţii şi dezvoltării economiei naţionale, acoperind cele mai noi şi diverse direcţii de cercetare din domeniul izotopilor, institutul vâlcean fiind recunoscut pentru orientarea sa spre cercetarea aplicativă pe domenii prioritare la nivel European, dar şi pentru transferurile tehnologice către economia românească.

Au fost prezentate o serie de realizări recente pe proiectele din programele de cercetare finanţate de Uniunea Europeană în domeniul energetic, de la energia nucleară, la energia regenerabilă şi soluţii de stocare a acesteia. Un workshop dedicat energiei hidrogenului a fost organizat în cadrul conferinței pentru a evidenția progresul în implementarea la nivel European a tehnologiilor bazate pe hidrogen pentru aplicații staționare şi de mobilitate. Totodată, au fost diseminate rezultate legate de investigarea materialelor pentru domeniul energetic, soluții de stocare a energiei şi instrumente de simulare pentru îmbunătățirea unor prodduse/procese, alături de soluții viabile de valorificare a deşeurilor. Au fost prezentate tehnici analitice utilizate în radioecologie şi studii de mediu, precum şi aplicaţii ale izotopilor stabili sau altori markeri în investigarea matricilor organice şi proceselor de contaminare a mediului, tehnici strâns legate de sănătatea mediului înconjurător.

Revista ştiinţifică “Progress of Cryogenics and Isotopes Separation”, parte integrantă a documentelor conferinţei, aflată la volumul 21, Nr. 2/2018, ISSN 1582-2575, va publica o parte din lucrările înscrise pentru prezentare, în baza unui proces prealabil de evaluare. Revista este indexată în baze de date internaţionale precum Contemporary Science Association, EBSCO, Ulrich’s Periodicals Directory, SCIPIO, GALE, INSPEC, National Institute of Scientific Information (INIS), cuprinzând articole cu rezultate ale studiilor şi cercetărilor efectuate în topica specifică conferinţei, pornind de la cele fundamentale până la cele aplicative.

Rolul primordial al evenimentului este de a facilita schimbul de idei şi de informaţii între participanţi şi totodată de a consolida legăturile pe plan ştiinţific între cercetătorii români şi cei din afara ţării. Mai mult, evenimentul poate reprezenta o rampă de lansare pentru studenţii şi doctoranzii cu aptitudini pentru activitatea de cercetare.

Informaţii suplimentare despre eveniment puteţi găsi la adresa http://www.icsi.ro/conference

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation