Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Intotdeauna cand faceti suc de portocale este recomandat, in primul rand, sa-l consumati proaspat (altfel isi va pierde din substantele ei active in contactul prelungit cu aerul), fiind, in acelasi timp, unul dintre cele mai sanatoase sucuri din fructe, deoarece creste imunitatea, scade simptomele de imbatranire, previne cancerul, creste reparatia ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Domeniile Anastasia-ADAM ȘI (CUVEE) EVA

ADAM ȘI (CUVEE) EVA

Bea Adam numai Cuvee Eva? 🙂
Produs într-un an de recoltă excepțional, Merlot este produsul nostru de suflet, odrasla răsfățată a podgoriei. Vinul este intens, moale și catifelat, completat de note subtile de vanilie, provenite de la lemnul de stejar. O ediție de aur pentru tradiția familiei. Astfel își caracterizează producătorul propriul vin, într-un puseu de justificată mândrie.

Înante de a formula judecățile următoare, să ne aruncăm privirea pe o fișă. Este o fișă de caracterizare a produsului care ne informează asupra principalelor trăsături pe care vinul le are.

FIȘĂ DE IDENTITATE

DOMENIILE ANASTASIA CUVEE EVA MERLOT

87,00 lei tax incl.

Vinul este intens, moale și catifelat (catifelare datorată îndeosebi Merlot-ului1), completat de note subtile de vanilie, provenite de la lemnul de stejar.

Țara: România
Producător: Domeniile Anastasia
Regiune: Muntenia
Clasificare: DOC – CMD Dealu Mare
Volum: 750ml
Culoare: roșu
Soi strugure: Merlot
Conținut zaharuri: Sec
An: 2013
Volume Alcoolice: 14

Vinuri… nascute din iubire !
Desi de dimensiuni nu foarte mari, crama Domeniile Anastasia a reusit sa impresioneze prin calitatea vinurilor sale, obtinand atat medalii la concursurile nationale si internationale, cat si simpatia publicului. Strategia programului de vinificatie este aceea de a produce vinuri de calitate, cu fidelitate fata de caracterul unic al acestei zone viticole. Capacitatea de prelucrare si stocaj a cramei este de 1000 hl, iar dotarea este facuta la standarde europene si reprezinta o combinatie intre modern si traditional, atat ca tehnici, cat si ca echipamente utilizate.

ALTE CONSIDERAȚIUNI:
Cea mai des pomenită aserțiune (și principală, în acest caz!) este că terroir-ul Domeniilor Anastasia se aseamănă celor existente în celebrele regiuni Bordeaux (din Franța) sau Toscana (din Italia). De altfel, zonele viticole Urlați și Valea Călugărească sunt regiuni cu o veche tradiție la noi în țară, așa că vinurile produse aici sunt de cea mai înaltă calitate. Pe cele șapte hectare de teren ale Domeniilor Anastasia au fost cultivate soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Chardonnay. Vinul de astăzi, Cuvee Eva 2013, este produs într-un an de recoltă excepțional, deci nu se produce în toți anii, după sistemul de producție RISERVA.

Ce înseamnă în serie limitată: adică nu în orice cantitate, CI ÎNTR-UN LOT CONTROLAT. Iarăși, din struguri atent selectionați, adică nu din struguri de toată mâna, ci din cei aleși special pentru a da naștere unui vin de sorginte specială.

Toate acestea sunt niște dovezi peremptorii că proprietățile îi sunt pe măsură.

Cuvee Eva 2013 a fost caracterizat ca un vin intens. Acest calitativ este, de fapt, gustativ. Un ATRIBUT al vinului, după cum se spune. Și, spunem, rafinat, pentru că s-a eliminat din acest vin tot ce este contingent, orice gust/miros GROSIER. El surprinde prin aromele bogate de fructe roșii, prune, vanilie.  Prune, care să trimită la standardul de gust MERLOT.  VANILIE, ca să dăm măsura/aroma unui condiment. Și tutun fin, iar gustul este dens, toate caracteristici ale unui Merlot tipic. Știut este, de altfel, că GUSTUL DE PIELE ȘI TUTUN este o caracteristică des întâlnită a marilor vinuri. Pe acest cuvee trebuie să-l serviți la 13-15 grade Celsius, alaturi de preparate precum pizza, quesadillas, paste cu tot felul de sosuri, pui la grătar, șuncă, mâncăruri mai condimentate, somon afumat.

VOX POPULI:

OPINII DIVERSE/DE LA LUME ADUNATE ȘI ÎNAPOI LA LUME DATE
Ei bine, da, nu am păstrat și numele celor care a făcut observații asupra vinului, pentru simplul motiv că ne-a interesat să punem, lângă propria noastră interpretare, pe cea – mult mai obiectivă – a altora, semn că așa ne obiectivăm cu adevărat. Mesajul: părerile sunt, de data asta, cu mult mai însemnate decât oamenii care le-au elaborat.

CE SPUN SPECIALIȘTII/ & PASIONAȚII DESPRE ACEST VIN:

  1. Un Merlot 100%, provenind din Dealu Mare, realizat într-un stil “New World”, cu o puternică influență a baricului ce îmbracă cu fermitate notele elegante de fruct. Culoarea este vișinie, cu bordura roșietică, iar nasul aduce un frumos buchet de prune afumate, cafea prăjită și vanilie. Corpul este fluid, cu taninuri moi și dulci și alcool destul de bine evidențiat. Gustul e centrat pe vișine supra-coapte, magiun de prune și ciocolată dulce-amară. Postgustul este mediu, lăsând impresii de fructe negre, tabac și o iluzie de dulce. Un vin foarte prietenos și ușor de băut, chiar fara decantare, alaturi de un platou de branzeturi tari, maturate.
  2. …Un vin care calcă pe urmele surprizei care a fost (în) 2009. Se prezintă într-un frumos roșu rubiniu, cu arome curate, de fructe roșii, prune, inflexiuni de stejar (vanilie, picanterii, tutun fin), subtil și liniștit în gust, cu densitate și lungime bună, cald-picantă. Nivelul de alcool (14%) este bine integrat. E un Merlot tipic, foarte bine realizat, fără a da, cumva, impresia de forțat. De altfel, se și bea cu plăcere. Cred că niște ani de maturare îl vor rafina și mai mult, dupa modelul fratelui mai vârstnic…
  3. Primele arome pe care le etalează sunt destul de închise, amintind de nucă – și alte chestiuni “lemnoase”, tip cutie de lemn, tabac sau frunze uscate, semn că vinul solicită un pic de răbdare (cine mai are răbdare în zielele noastre?!), un pic de răgaz, care să-i permită să se deschidă și să lase niște tente de vișine amărui, dimpreună cu impresii vegetale. Gustul se creionează destul de clar, cu o aciditate proaspătă, de la aceleași vișine, care revin plăcut și obsesiv, dar și cu niște tonuri de vanilie (ușor dominante), semn că vinul a fost “educat” o perioadă la “scoala lemnului”. Fără complicații, cu taninuri agere, vinul se prezintă într-o manieră plăcută, lăsând o impresie finală alcoolic-condimentată(…)

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN