Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Normal ca daca suntem pe site-ul de drinkfood.ro va asteptati sa va oferim numai alimente sanatoase, exemple de alimentatii sanatoase, asa ca astazi va prezentam una dintre ele, o varianta foarte buna la dulciuri, desert si zahar, deoarece nu contine calorii in mod exagerat, iar oriunde este mult nu-i bine! ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Cum să amesteci corect alimentele

Cum sa ramanem sanatosi si sa evitam aparitia unor boli grave? Simplu! Avem grija sa combinam cele mai bune alimente!

  • Spanacul și căpșunile.

Problema principala aici este PH-ul stomacului, intotdeauna va fi complicat de asimilat fierul din plante,  de asta trebuie sa se consume vitamina C. Prin aciditatea celei din urma, fierul trece intr-o stare mai usoara de absorbit.

Este suficient sa consumi 100 mg de vitamina C, iar fierul va fi asimilat de 4 ori mai usor.

Aceeasi poveste este si la combinatia ardei roșu și fasole boabe neagră.

  • Legumele crude și ouăle.

Majoritatea primei categorii mentionate contine carotenoizi, ce ajuta in lupta impotriva cancerului, insa problema e ca ei sunt foarte greu de asimilat de catre organism, in ciuda faptului ca sunt printre cei mai buni antioxidanți. Acestia reprezinta pigmenţii de culoare roşie, galbenă sau portocalie, mare parte din acesti antioxidanti se afla in fructele şi legumele de acest gen de culoare. Printre cele mai importante amintim: licopenele, alfa-carotenul, beta-carotenul, luteina și zeaxantina. Grăsimea din gălbenușul de ou este ingredientul secret in aceasta combinatie. De pilda, in cazul in care va decideti sa consumati 3 ouă impreuna cu legumele crude, corpul va asimila de 3 ori mai usori acesti antioxidanti.

  • Turmericul și piperul negru.

Prima categorie are ceva ce se numeste pigment de tipul curcumin, ce vindeca si scade sansele de aparitie a unor afectiuni problematice precum: neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, autoimune și maligne. Cu toate acestea, asa cum era de asteptat, este greu de asimilat. Pentru asta vine in ajutor piperina, un alcaloid din piperul negru, care va face toata trebuia pentru voi.

Studiile au dovedit ca 20 mg de piperină introduse la 2 grame de curcumin majoreaza sansele de asimilare de 2000 de ori!

Totusi, curcumina nu trebuie consumata prea des, caci altfel poate creste sansele de aparitie a pietrelor la rinichi.

  • Salata verde și uleiul.

Carotenoizii din salata in combinatie cu uleiul ajuta la abosrbtia mai rapid a acestei substante.

  • Cartofii dulci și spanacul.

Este rezultatul combinatiei dintre vitamina A si zinc.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN