Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Normal ca daca suntem pe site-ul de drinkfood.ro va asteptati sa va oferim numai alimente sanatoase, exemple de alimentatii sanatoase, asa ca astazi va prezentam una dintre ele, o varianta foarte buna la dulciuri, desert si zahar, deoarece nu contine calorii in mod exagerat, iar oriunde este mult nu-i bine! ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Cum îți dai seama dacă alimentele s-au stricat și nu mai sunt bune de mâncat

Datele de expirare sunt numai estimari, niste date aproximative, care ne spun “cam” cand vor expira produsele. Cum ar spune Natural Resources Defence Council, un ONG non-profit de mediu, acestea iti spun data la care anumite alimente ajung la limita calitatii lor.

Asta nu inseamna ca nu mai pot fi mancate, in mare parte din cazuri ele chiar mai pot fi consumate, numai ca nu mai pastreaza aceleasi proprietati ca la inceput: „Milioane de americani aruncă mâncare perfect consumabilă la gunoi pentru că ei cred că nu mai e bună de mâncat după data de pe ambalaj”, a spus Dana Gunters, om de știință la National Resources Defence Council.

  • Ouăle stricate plutesc în apă

Nu e greu de explicat de ce: cojile de ou sunt au gauri in ele. Asta inseamna ca, in timp, se creeaza mici săculeți de aer între coajă și ou. De asta, o sa intre si mai mult aer in aceasta perioada si, in final, va ajunge sa pluteasca.

  • Laptele se acrește și (dupa caz) se și coagulează

Cel mai des se intampla sa se modifice textura, mirosul și consistența. Din momentul in care acidul lactic din lapte formeaza bacterii, o sa incepi sa simti un miros urat, acru, impreuna cu niste grămăjoare închegate.

  • Iaurtul o să lase mai mult zer și se coaguleaza la fund 

Numai daca este intr-un recipient etans poate rezista undeva de la o săptămână pana la trei săptămâni, datorita culturilor vii de bacterii, cu proprietati de conservant. Dupa ce se sting, la suprafața iaurtului apare din ce in ce mai mult lichid, ba chiar și mucegai. In sfarsit, pe fundul recipientului puteti observa ca se coaguleaza.

  • Uleiul de măsline nu mai miroase, ei bine, a masline!

E un fel de miros asociat cu lipiciul sau uleiul de motor, dupa cum arata The Daily Meal.

  • Legumele au o culoare galbena

Cele care se transforma in galben este recomandat sa le arunci, de cele mai multe ori, insa exista unele care inca mai pot fi consumate, dupa cum dovedeste Greater Chicago Food Depository. De pilda, dacă tai partea urata dintr-o bucată de țelină mai veche și apoi o bagi în apă cu gheață, aceasta va fi împrospătată si va putea fi folosita dupa.

 

  • Carnea are o textură lipicioasă și un miros foarte urat mirositor

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN