Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Cum îți dai seama dacă alimentele s-au stricat și nu mai sunt bune de mâncat

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Datele de expirare sunt numai estimari, niste date aproximative, care ne spun “cam” cand vor expira produsele. Cum ar spune Natural Resources Defence Council, un ONG non-profit de mediu, acestea iti spun data la care anumite alimente ajung la limita calitatii lor.

Asta nu inseamna ca nu mai pot fi mancate, in mare parte din cazuri ele chiar mai pot fi consumate, numai ca nu mai pastreaza aceleasi proprietati ca la inceput: „Milioane de americani aruncă mâncare perfect consumabilă la gunoi pentru că ei cred că nu mai e bună de mâncat după data de pe ambalaj”, a spus Dana Gunters, om de știință la National Resources Defence Council.

  • Ouăle stricate plutesc în apă

Nu e greu de explicat de ce: cojile de ou sunt au gauri in ele. Asta inseamna ca, in timp, se creeaza mici săculeți de aer între coajă și ou. De asta, o sa intre si mai mult aer in aceasta perioada si, in final, va ajunge sa pluteasca.

  • Laptele se acrește și (dupa caz) se și coagulează

Cel mai des se intampla sa se modifice textura, mirosul și consistența. Din momentul in care acidul lactic din lapte formeaza bacterii, o sa incepi sa simti un miros urat, acru, impreuna cu niste grămăjoare închegate.

  • Iaurtul o să lase mai mult zer și se coaguleaza la fund 

Numai daca este intr-un recipient etans poate rezista undeva de la o săptămână pana la trei săptămâni, datorita culturilor vii de bacterii, cu proprietati de conservant. Dupa ce se sting, la suprafața iaurtului apare din ce in ce mai mult lichid, ba chiar și mucegai. In sfarsit, pe fundul recipientului puteti observa ca se coaguleaza.

  • Uleiul de măsline nu mai miroase, ei bine, a masline!

E un fel de miros asociat cu lipiciul sau uleiul de motor, dupa cum arata The Daily Meal.

  • Legumele au o culoare galbena

Cele care se transforma in galben este recomandat sa le arunci, de cele mai multe ori, insa exista unele care inca mai pot fi consumate, dupa cum dovedeste Greater Chicago Food Depository. De pilda, dacă tai partea urata dintr-o bucată de țelină mai veche și apoi o bagi în apă cu gheață, aceasta va fi împrospătată si va putea fi folosita dupa.

 

  • Carnea are o textură lipicioasă și un miros foarte urat mirositor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation