Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Intotdeauna cand faceti suc de portocale este recomandat, in primul rand, sa-l consumati proaspat (altfel isi va pierde din substantele ei active in contactul prelungit cu aerul), fiind, in acelasi timp, unul dintre cele mai sanatoase sucuri din fructe, deoarece creste imunitatea, scade simptomele de imbatranire, previne cancerul, creste reparatia ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Proprietățile urzicilor

Urzica este o planta incredibila! In primul rand ca, rareori se intalneste ca orice parte a unei plante sa fie comestibila si, mai mult, sa poata fi folosite in medicina naturista: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben scria într-una din cărțile ei că, inca din momentul in care au fost descoperite proprietatile ei vindecatoare, ea a inceput sa o consume mult mai des.

Urzicile se dezvolta de 2 ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se consuma 2-3 căni in fiecare zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni in timpul zilei.

Terapeuta ne explică de ce ar trebui sa bem ceaiul cu înghițituri putine: deoarece efectul sau vindecator este mai puternic. Nu numai efectul tonic este important și energizant, dar si faptul ca prevene o multime de afectiuni. Se poate recurge chiar la o cura cu urzici care, pe mai multe saptamani neintrerupta, poate ajuta la vindecarea unor boli foarte grave.

Preventiv, se poate consuma si numai 1 cană de ceai in fiecare zi, in toata perioada anului. Te poate scapa de: răceli, viroze și infecții cu virusi, elimanand chiar si alergiile (printre care si rinita alergică).

  • Curăță sângele și pielea
  • te poate scapa de eczeme și migrene
  • previne sau diminueaza durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică majoreaza nivelul hemoglobinei pentru care foarte mult fier și elimina oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben obisnuia numai sa o opareasca, 30 de secunde, dar niciodata sa o fiarba. In acest fel, reusea sa mentina proprietatile plantei intregi.

Pot fi introduse si plante aromatice, ca menta pentru a mai ameliora din gustul neplacut al urzicii, precum si mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă.

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN