Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

Cum ar trebui să păstrăm alimente pentru o prospețime cât mai mare

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un nou studiu de catre specialisti arata ca obisnuinta de a pune laptele in compartimentul de la usa frigiderului este gresita. Hm, cum adica? Poate va intrebati. Pai, spun acestia, s-ar strica mult mai rapid, din cauza faptului ca temperaturile in acea zona scad-cresc mult mai rapid.

Ei recomanda sa punem laptele cat mai in centru.
Ah, da, acelasi caz este aplicabil si in cazul in care pui paine pe frigider. Nu este, de altfel, singurul aliment de care ar trebui sa avem mai multa grija, in privinta locurilor unde le asezam. Mai jos am notat cateva dintre cele mai importante si unde trebuie pastrate.

Pentru o prospetime cat mai mare a alimentelor, ca sa nu se strice rapid si, de asemenea, pentru reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara, trebuie sa stim unde sa le asezam.

Deci, lista, domnilor:

  • pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata.
  • pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;
  • pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare unde exista umiditate mai buna se pun verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, ceea ce ar creste procesul de degradare a alimentelor, iar, deci, daca am pastra alimentelor la un loc mai sigur, sansele de a se strica sunt mai mici.

Pe usa puteti pune insa: sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Carnea ar trebui intotdeauna sa aiba ambalajul intact cand este pus in frigider. Daca vreti chiar o perioada si mai indelungata, atunci la congelator.

Temperatura în frigider trebuie  sa fie mereu la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation