Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum ar trebui să păstrăm alimente pentru o prospețime cât mai mare

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un nou studiu de catre specialisti arata ca obisnuinta de a pune laptele in compartimentul de la usa frigiderului este gresita. Hm, cum adica? Poate va intrebati. Pai, spun acestia, s-ar strica mult mai rapid, din cauza faptului ca temperaturile in acea zona scad-cresc mult mai rapid.

Ei recomanda sa punem laptele cat mai in centru.
Ah, da, acelasi caz este aplicabil si in cazul in care pui paine pe frigider. Nu este, de altfel, singurul aliment de care ar trebui sa avem mai multa grija, in privinta locurilor unde le asezam. Mai jos am notat cateva dintre cele mai importante si unde trebuie pastrate.

Pentru o prospetime cat mai mare a alimentelor, ca sa nu se strice rapid si, de asemenea, pentru reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara, trebuie sa stim unde sa le asezam.

Deci, lista, domnilor:

  • pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata.
  • pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;
  • pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare unde exista umiditate mai buna se pun verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, ceea ce ar creste procesul de degradare a alimentelor, iar, deci, daca am pastra alimentelor la un loc mai sigur, sansele de a se strica sunt mai mici.

Pe usa puteti pune insa: sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Carnea ar trebui intotdeauna sa aiba ambalajul intact cand este pus in frigider. Daca vreti chiar o perioada si mai indelungata, atunci la congelator.

Temperatura în frigider trebuie  sa fie mereu la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation