Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva, a evidențiat efectele pozitive ale agriculturii de precizie în beneficiul fermierilor, în cadrul webinar-ului BERD Agricultura de precizie contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și a sustenabilității agriculturii, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, concentrare de atractii turistice, oaza de liniste
Malta, oază de liniște Ar putea fi printre primele țări care să iasă din pandemie Anul 2020 a fost un an zbuciumat, cu nehotărâri, insecuritate personală - și dictatură sanitară. Distanțarea socială, care a făcut rău tuturor statelor, s-a resimțit mai puțin aici, fiind vorba de un arhipelag de cinci ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Consumul de bere te scapă de diabet!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru bărbații adulți și maximum 1 pe zi pentru femeile adulte, aduc numai beneficii corpului nostru.

Printre cele mai mari beneficii este reducerea sansei de a face diabet zaharat.

„Adulții care își limitează consumul de bere la unul sau două pahare pe zi, combinat cu o dietă bogată în alimente precum pește, fructe, legume sau ulei de măsline, pot prezenta un risc mai scăzut de apariție a unor boli cronice precum diabetul de tip 2.

Acest efect este datorat vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în bere. În plus, berea este slab alcoolizată și conține o cantitate scăzută de zahăr. Totodată, fiind preparată doar din ingrediente naturale, în bere se regăsesc mici cantități de vitamine B, provenite de la cereale și drojdie, precum și fibre și polifenoli din cereale și hamei”, a spus Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Cavitatea bucală, stomacul și intestinul subțire ajuta la trecerea alimentelor în forma de glucoză care apoi sunt introduse în fluxul sangvin. Daca ai o cantitate ridicata de glucoza in sange atunci creierul anunta pancreasul să realizeze insulină, iar insulina face trecerea de la glucoza la celulă. Daca ai diabet de tip 2 atunci organismul tau va raspunde “urat” la insulină, iar incercarea glucozei de a intra in celule nu se realizeaza. In tot acest proces, berea poate avea efecte pozitive.

Berea este considerata de catre nutritionisti ca fiind cu sarcină glicemică (produsul dintre indicele glicemic și conținutul total de carbohidrați pe 100 de grame) de 7,5, intrucat are o cantitate mica de carbohidrați (7,5 g de carbohidrați la 250 ml). In raport cu o băutură răcoritoare, cea din urma prezinta o sarcină glicemică de 16, iar un cartof fiert: 24. Daca bautura este consumata in procesul mancarii sau sau înaintea mesei cu cantitate de carbohidrați, organismul incepe sa scada nivelul postprandial (după masă) maxim al glucozei în sânge.

Mai mult, berea nu are multe calorii, numai 105 kcal într-o doză de 250 ml de bere cu alcool și 50 kcal într-o doză de 250 ml de bere fără alcool.

Doza optima pentru a primi numai beneficii de pe urma consumului de bere este de cel mult 2 pahare de 250 ml de bere cu 5% alcool (sau două pahare de 330 ml de bere cu 3,8% alcool) pe zi pentru bărbați și unul pentru femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation