Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

brasov, sommelier, curs, depot:vin la munte 8-9 iunie, daniel bichir
Am avut cafea, cigar (trabucuri) si vinificatie, apoi 22 de vinuri in degustare! Ne vedem la Festivalul Vin la Munte, 8-9 iunie 2024 Hotel Kronwell! Trabuc Sommelier, Dorin Chitiba , în acțiune ! Tipul a ținut o oră intensă și animată, informare - sesiune împachetată despre trabucuri, cultivarea tutunului, înțelegerea ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Consumul de bere te scapă de diabet!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru bărbații adulți și maximum 1 pe zi pentru femeile adulte, aduc numai beneficii corpului nostru.

Printre cele mai mari beneficii este reducerea sansei de a face diabet zaharat.

„Adulții care își limitează consumul de bere la unul sau două pahare pe zi, combinat cu o dietă bogată în alimente precum pește, fructe, legume sau ulei de măsline, pot prezenta un risc mai scăzut de apariție a unor boli cronice precum diabetul de tip 2.

Acest efect este datorat vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în bere. În plus, berea este slab alcoolizată și conține o cantitate scăzută de zahăr. Totodată, fiind preparată doar din ingrediente naturale, în bere se regăsesc mici cantități de vitamine B, provenite de la cereale și drojdie, precum și fibre și polifenoli din cereale și hamei”, a spus Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Cavitatea bucală, stomacul și intestinul subțire ajuta la trecerea alimentelor în forma de glucoză care apoi sunt introduse în fluxul sangvin. Daca ai o cantitate ridicata de glucoza in sange atunci creierul anunta pancreasul să realizeze insulină, iar insulina face trecerea de la glucoza la celulă. Daca ai diabet de tip 2 atunci organismul tau va raspunde “urat” la insulină, iar incercarea glucozei de a intra in celule nu se realizeaza. In tot acest proces, berea poate avea efecte pozitive.

Berea este considerata de catre nutritionisti ca fiind cu sarcină glicemică (produsul dintre indicele glicemic și conținutul total de carbohidrați pe 100 de grame) de 7,5, intrucat are o cantitate mica de carbohidrați (7,5 g de carbohidrați la 250 ml). In raport cu o băutură răcoritoare, cea din urma prezinta o sarcină glicemică de 16, iar un cartof fiert: 24. Daca bautura este consumata in procesul mancarii sau sau înaintea mesei cu cantitate de carbohidrați, organismul incepe sa scada nivelul postprandial (după masă) maxim al glucozei în sânge.

Mai mult, berea nu are multe calorii, numai 105 kcal într-o doză de 250 ml de bere cu alcool și 50 kcal într-o doză de 250 ml de bere fără alcool.

Doza optima pentru a primi numai beneficii de pe urma consumului de bere este de cel mult 2 pahare de 250 ml de bere cu 5% alcool (sau două pahare de 330 ml de bere cu 3,8% alcool) pe zi pentru bărbați și unul pentru femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation