Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

Cele mai RECOMANDATE alimente pentru IMUNITATE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În această perioadă de criză și carantinați este foarte important să ne menținem corpul cât mai sănătos și, mai ales, sistemul imunitar într-o stare cât mai bună. Trebuie să consumi alimente şi băuturi care îți potențează sistemul imunitar.

Carotenoizii sunt substanțele cele mai recomandate în acest sens. Ele se regăsesc în foarte multe legume si fructe de culoare galbena, portocalie si rosie.

Vitamina E este, de asemenea, foarte recomandată, mai ales că se află în conținutul a multor fructe si legume. Mai mult, este un antioxidant de excepție.

Vitamina C, totodată, este recomandată pentru aceleași efecte, mai ales ca antioxidant, dar și pentru că, în combinație cu vitamina E, protejează cel mai bine corpul contra infecțiilor respiratorii si răcelii.

Asta înseamnă că trebuie să consumăm fructele și legumele care au în conținutul lor toate aceste vitamine.

Iată o listă cu cele esențiale:

 • Ciupercile

Trebuie consumate mai des pentru a-și face efectul. Se recomandă datorită conținutului ridicat de proteine vegetale, dar și multe alte substanțe care te apără de celule anormale sau canceroase.

Printre avantajele cele mai des menționate se numără:

 • proteine de calitate,
 • usor de digerat,
 • vitamine din complexul B si vitamina E,
 • o tonă de fosfor si potasiu.
 • bune contra racelilor severe

Studiile au demonstrat efectul lor antiviral, antibacterian si protecția contra tumorilor.Se întâlnesc foarte des în bucătăria chinezească/japoneză, dar și în medicina corespunzătoare acestor culturi.

 • Afinele

Îți oferă protecție contra agentilor patogeni care ataca sistemul imunitar. Pline de vitamina C, K si E, fibre, aceste fructe sunt foarte iubite datoritp fitonutrientilor. Au și fitochimice, precum  acizii fenolici, proantocianinele, antocianinele, flavonoidele si acidul elagic. Acestea scad sansele de a dezvolta o tumora. Pentru a obține efectul maxim este bine să ținem o cura cu fructe timp de 20 zile. Tinctura din afine este și ea bună.

 • Pestele

Nu cred că e nevoie de explicații, dar totuși vom trece în revistă câteva dintre proprietățile uimitoare ale acestui aliment:

 • vitamine (A, B6, B12, D – importanta pentru asimilarea calciului, E)
 • minerale (fosfor – pentru sanatatea oaselor, iod, potasiu)
 • Grasimea de peste este plină de acizi grasi esentiali – omega-3 si omega-6.

Este bine să consumăm des (cel puțin de 2 ori pe saptamana): pastravul, heringul, somonul, macroul si sardina. Zincul este elementul cheie pentru sistemul imunitar.

 • Usturoiul

Cel mai iubit aliment de către români, probabil. Conține:

 • mangan,
 • zinc,
 • seleniu,
 • germaniu,
 • vitaminele A si C.

Este foarte bun pentru dezvoltarea celulelor albe. Consumul de usturoi se recomandă pentru unele boli, cum ar fi: atero-scleroza, bolile inflamatorii, bolile degenerative, alergiile, tensiunea ridicata, infectiile respiratorii etc.

De asemenea, este bine să introducem acest aliment în alimentație, pentru că, pe lângă evidentele proprietăți benefice sistemului imunitar, acesta și reechilibreaza nivelul zaharului in sange, previne atacurile cardiace, contribuie la metabolizarea grasimilor, contribuie la prevenirea cancerului. Usturoiul are proprietati anti-virale si antifungice (omoara ciupercile). Consumul zilnic de usturoi da rezultate si in tratamentul faringitelor, al infectiilor intes-tinale si previne complicatiile gripale.

Pentru a ne consolida imunitate trebuie sa avem in vedere 4 aspecte:

 1. Evitati grasimile saturate
 2. Evitati constipatia
 3. Consumati cat mai multe proteinele vegetale, nu animale.
 4. Beti multa apa.

În final, ne mulțumim doar să mai menționăm, în treacăt, alte alimente care ne pot spori imunitatea:

 • Sucul de lamaie
 • Otetul de mere
 • Suc de afine
 • Sucul de sfecla
 • Suc de morcovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation