Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

experience the music of john williams, john williams
Călătorie muzicală spectaculoasă pe scena Ateneului Român, în această vară: Star Wars, Schindler’s List, Indiana Jones, Jurassic Park sau Superman! București, 14 aprilie, 2025 – Ateneul Român va găzdui pe data de 8 iulie, la ora 20:00, un concert de excepție dedicat uneia dintre cele mai strălucite figuri ale muzicii de film: ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Care este cel mai bun tip de lapte?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un nou studiu realizat in cadrul Campaniei Naționale de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!” ne arata adevarul crud despre iaurturile autohtone si ce ingrediente periculoase se ascund in ele! Care este cel mai sanatos iaurt dintre toate? Aflati in articolul nostru de azi. Expertii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) au un obiectiv greu de indeplinit: sa faca romanii sa înţeleagă eticheta produselor alimentare, pentru ca acestia sa isi dea seama care sunt cele mai sanatoase produse pentru ei.

Dupa cum probabil stiti deja, iaurtul industrial s-a indepartat complet de procesul natural de fabricatie:

”Din păcate, iaurtul fabricat în sistem industrial, cu mici excepții, nu mai are nimic în comun cu procesul natural de obținere al acestuia, adică prin fermentarea naturală a laptelui nestandardizat de către bacteriile de fermentație. Multe sortimente de iaurt sunt fabricate din lapte standardizat și omogenizat, lapte praf degresat,  concentrate proteice de origine lactată obținute prin ultrafiltrare și grăsimi din lapte. Le recomand consumatorilor să cumpere acele tipuri de iaurt care au pe etichetă mențiunea „Produs românesc”, fapt care atestă că acel produs s-a obținut numai din lapte românesc. A nu se confunda mențiunea „Produs românesc” de pe eticheta unor iaurturi cu mențiunea “Produs în România”, care poate ascunde faptul  că acel iaurt  conține și lapte din afara țării, amestecat cu lapte romanesc”, ne spune Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC România.

Ce ne spune nutritionistul Dumitru Bălan, cu privire la iaurturile produse in Romania:

”A venit timpul să aflăm cu toţii răspunsul unei întrebări care stă deseori pe buzele românilor, fiind de părere că studiul APC referitor la calitatea iaurturilor de pe piaţa noastră va rezolva definitiv acest puzzle extrem de complex. Deşi nu sunt un fan declarat al produselor lactate, sunt un consumator de iaurt, de aceea am acceptat cu mare plăcere invitaţia APC de a dezvolta acest subiect şi m-aş bucura nespus dacă ai ţine cont de următoarele lucruri, atunci când vei păşi pragul magazinelor noastre.

Laptele de vacă este unul dintre alimentele care se digera greu, care pica greu la stomac, intrucat creeaza inflamaţie în zona digestivă, din cauza lactozei, un zahăr greu digerabil, cu atat mai mult cu cat omul nu prea produce enzimele care descompun lactoza. Sa fim seriosi, de cate ori nu te-ai balonat dupa ce ai consumat lapte de vaca? De aceea s-au si inregistrat scaderi in consuma in aceasta zona. Enzimele tale incearca sa descompuna zahărul din lapte si, de aceea, nu reusesc sa digere lactoza eficient.

Prin urmare, nutritionistii recomanda laptele de capra, care prezinta cu mult mai multe beneficii decat cel de vaca, in special daca vorbim de structura micronutrienţilor încorporaţi, precum si de cantitatea de lactoză care se regăseşte în acest lapte. Multe studii au afirmat acest lucru, cum ar fi „Goat’s Milk is more beneficial to health than cow’s milk”, realizat in 2007 de către specialiştii Universităţii din Granada, care au aratat că ingestia laptelui de capră poate evita afecţiuni ca anemia şi demineralizarea osoasă.

Prezinta un mare avantaj mai ales in cazul procesul utilizării digestive şi metabolice a mineralelor precum Fierul, Calciul, Fosforul sau Magneziul. Astfel, laptele de capra este net superior celui de vaca, intrucat este mai usor digerabil, intrucat contina mai putina lactoza (deci mai usor de descompus zaharul) si are mai putini grasimi. Totodata, are cu cel puţin 50% mai puţine proteine alergizante precum cazeina sau lactalbumina fata de laptele de vacă, reducand sansele de a activa o alergie.

Nutriotional vorbind, Vitaminele A, B6 si D sau minerale importante precum Calciul, Seleniul şi Potasiul care sunt si in laptele de capră (mai mult decat in cel de vaca), de aceea cercetătorii Universităţii din Granada spun ca este cel mai bun tip de lapte si ca evita demineralizarea osoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation