Dr. Corina Aurelia Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a tras si cateva concluzii despre aceasta: ”Fiind fabricată exclusiv din apă, hamei și cereale, berea, consumată moderat, poate furmiza, printre altele, substanțe valoroase precum compușii fenolici care intervin în prevenirea sau întârzierea proceselor oxidative. Antioxidanții sunt molecule care au capacitatea de a ajuta organismul uman să lupte cu radicalii liberi (molecule dăunatoare) care pot avea ca efect declanșarea mai multor afecțiuni grave precum: disfuncția endotelială, cardiopatia ischemică și bolile neurodegenerative.”
Ce a presupus studiul?
Studiul s-a derulat pe o perioadă de 2 luni, pe un eșantion de 21 de persoane, (11 bărbați și 10 femei), cu vârsta peste 18 ani. Grupul de studiu a consumat zilnic, la cină, pe întreaga perioadă a studiului, o cantitate moderată de bere: 330 ml în cazul femeilor și 660 ml în cazul bărbaţilor.
Pentru alte stiri si posibilele beneficii nutriționale, dar si despre rolul berii in curele de slabire, ramaneti aproape de noi:
http://beeruniversity.ro/2016/06/28/despre-mituri-berea-nu-ingrasa/
http://beeruniversity.ro/2016/06/21/5-beneficii-putin-stiute-ale-consumului-de-bere/
http://beeruniversity.ro/2016/06/06/peroni-nastro-azzurro-lanseaza-piccola-in-romania/
Recent Comments