Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Bătălia finală: iaurt grecesc vs iaurt normal

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
  • Diferenta dintre iaurt grecesc si cel normal

Este foarte probabil ca sursa celor doua sa fie aceeasi, insa mereu va diferi foarte mult aroma si continutul nutritional.

  • Iaurt grecesc

Prima data se incalzeste laptele, dupa care urmeaza racirea la o temperatura potrivita pentru fermentare (42-45° C),. proces care precede adaugarea ulterioara a culturilor de bacterii lactice.

Se lasa la fermentat ca bacteriile sa se dezvolte si sa realizeze acidul lactic, laptele se coaguleaza si de aici rezulta iartului obisnuit.

Ca sa treci la producerea celui grecesc trebuie ca, mai intai, din cel obisnuit sa scoti zerul lichid si lactoza, pentru a-i oferi o textura mai puternica.

Prin scoaterea celor doua substante mentionate, iaurtul grecesc isi mentine dublul proteinelor (fata de cel obisnuit), dar are un continut mai mic de carbohidrati, zaharuri si sodiu.

De asta iaurtul grecesc inlocuieste foarte bine alte alimente, la capitolul proteine, aviz deci veganilor.

Astfel, in total el numara 60 de calorii la 100 de grame.

Rezulta, deci, ca are mai multa grasime, in acelasi timp cu reducerea anumitor minerale esentiale.

Este bun inlocuitor si pentru alimentele cu grasime, precum untul, branza topita sau alte uleiuri.

Plus, ca sa nu mai zic, de combinatiile pe care poti sa le faci cu acest iaurt si preparate.

  • Iaurtul obisnuit

Acesta, insa, contine excesul de lactoza si zer, care se combina intre ele, fiind exact inversul celui grecesc, avand o textura mai putin groasa.

Contine mult sodiu, zaharuri si carbohidrati.

Din cauza aromelor pe care le introduc in el, pe langa zahar, putem spune ca mai introduc si ceva calorii. In total, acesta are cam 95 de calorii la 100 de grame.

De aceea, la retetele de smoothie-uri si shake-uri de fructe, salate sau sosuri, mereu gasiti un ingredient obligatoriu prezent: iaurtul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation