Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Majoritatea puilor a caror carne este data spre vanzare, mai tarziu, in retail, sunt injectați cu hormoni ca sa se dezvolte mairapid, dupa cum arata mai multe studii si articole din strainatate. Crescătorii au inceput sa utilizeze inclusiv antibiotice, in scopul ca pasarile sa reziste și în medii nepropice. Desigur ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
CAMPANIE FGCR În primul număr din DECANTOR, FGCR a intrat cu 3 advertoriale. Unul are ca headline: GARANTĂM VIITORUL PROSPER AL FAMILIEI TALE. Un al doilea este mai metaforic, înfâțișând doi mâini care îngrijesc o plăntuță - și, mai vizibil inscripționat (în centrul paginii): 100 % PENTRU TINE Iar al ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Bătălia finală: iaurt grecesc vs iaurt normal

  • Diferenta dintre iaurt grecesc si cel normal

Este foarte probabil ca sursa celor doua sa fie aceeasi, insa mereu va diferi foarte mult aroma si continutul nutritional.

  • Iaurt grecesc

Prima data se incalzeste laptele, dupa care urmeaza racirea la o temperatura potrivita pentru fermentare (42-45° C),. proces care precede adaugarea ulterioara a culturilor de bacterii lactice.

Se lasa la fermentat ca bacteriile sa se dezvolte si sa realizeze acidul lactic, laptele se coaguleaza si de aici rezulta iartului obisnuit.

Ca sa treci la producerea celui grecesc trebuie ca, mai intai, din cel obisnuit sa scoti zerul lichid si lactoza, pentru a-i oferi o textura mai puternica.

Prin scoaterea celor doua substante mentionate, iaurtul grecesc isi mentine dublul proteinelor (fata de cel obisnuit), dar are un continut mai mic de carbohidrati, zaharuri si sodiu.

De asta iaurtul grecesc inlocuieste foarte bine alte alimente, la capitolul proteine, aviz deci veganilor.

Astfel, in total el numara 60 de calorii la 100 de grame.

Rezulta, deci, ca are mai multa grasime, in acelasi timp cu reducerea anumitor minerale esentiale.

Este bun inlocuitor si pentru alimentele cu grasime, precum untul, branza topita sau alte uleiuri.

Plus, ca sa nu mai zic, de combinatiile pe care poti sa le faci cu acest iaurt si preparate.

  • Iaurtul obisnuit

Acesta, insa, contine excesul de lactoza si zer, care se combina intre ele, fiind exact inversul celui grecesc, avand o textura mai putin groasa.

Contine mult sodiu, zaharuri si carbohidrati.

Din cauza aromelor pe care le introduc in el, pe langa zahar, putem spune ca mai introduc si ceva calorii. In total, acesta are cam 95 de calorii la 100 de grame.

De aceea, la retetele de smoothie-uri si shake-uri de fructe, salate sau sosuri, mereu gasiti un ingredient obligatoriu prezent: iaurtul.

RelatedPost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN