Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Majoritatea puilor a caror carne este data spre vanzare, mai tarziu, in retail, sunt injectați cu hormoni ca sa se dezvolte mairapid, dupa cum arata mai multe studii si articole din strainatate. Crescătorii au inceput sa utilizeze inclusiv antibiotice, in scopul ca pasarile sa reziste și în medii nepropice. Desigur ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
CAMPANIE FGCR În primul număr din DECANTOR, FGCR a intrat cu 3 advertoriale. Unul are ca headline: GARANTĂM VIITORUL PROSPER AL FAMILIEI TALE. Un al doilea este mai metaforic, înfâțișând doi mâini care îngrijesc o plăntuță - și, mai vizibil inscripționat (în centrul paginii): 100 % PENTRU TINE Iar al ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

ALERTĂ: Unele fructe și legume din România au fost contaminate!

Tudor Ciuhodaru, care lucreaza in calitate de medic la Spitalul de Urgență din Iași, a devenit o personalitate populara in cadrul internetului, in urma articolele sale ce urmaresc educarea populației în domeniul sănătății. Ultima dintr-o serie de articole de acest gen, vine cu o noua alerta, mai ales pentru parinti:

“Atenție părinți și bunici. Pesticidele sunt otrava din fructele și legumele noastre. Chiar și în cantități mici pot avea efecte pe termen lung asupra sănătății copiilor. România ocupa locul 5 în UE la capitolul consum de pesticide. Pana si europa alerteaza populatia.

Foarte important:

  • 1.Efectele toxice depind de doză şi durata expunerii.
  • 2. Nu există antidot.
  • 3. Tratamentul este doar simptomatic. Esenţiale sunt decontaminarea şi suportul vital.
  • 3. Valorile înregistrate nu ar trebui să producă efecte toxice acute în cazul unui consum ocazional dar se pot înregistra reacţii alergice sau iritative.
  • 4. Pe termen lung consumul unor astfel de alimente contamintare este susceptibil de a produce cancer, dăuna fertilitităţii şi de a afecta fătul.
  • 5. În caz de expunere sau posibilă expunere: sunaţi la un centru de toxicologie sau la 112.
  • !!! Atenție:
  • 6. Nu uitaţi că fructele se spală corect ţinându-le sub jet de apă timp minim 60 de secunde sau măcar într-un vas cu apă, urmate de clătirea cu apă curată.
  • 7. Îndepărtarea cojii fructelor și legumelor ajută la îndepărtarea bacteriilor nedorite și a pesticidelor, care se găsesc în concentraţie crescută în special la suprafaţa alimentelor.

Nu uitati ca:

  • 1. Un fruct sau o legumă cu un aspect perfect denotă adesea că a fost tratat cu pesticide. Mai ales în cazul celor transportate pe distanțe mari sau cultivate în extrasezon…
  • 2. Lista celor mai periculoase fructe și legume include merele (cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate) alături de citrice şi căpşune precum și cartofii (!!! conțin cea mai mare cantitate de pesticide dintre legumele testate).
  • 3. Printre cele mai sigure și accesibile sunt varza, mazărea și ceapa, porumbul dulce și vinetele.

Fructele și legumele au mai trecut de valorile admise la pesticide:

În 2016 fructele (nectarine, caise) aduse din Turcia au fost contaminate cu pesticide, mai exact cu fungicidul kresoxim-metyl.

În 2013 a fost declanşat Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAFF) datorită a 10 tone de pere şi ardei capia cu depăşiri ale valorilor admise pentru pesticidele Carbendazim, Benomyl şi Formetanat.”

RelatedPost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN