Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Alimentul care te scapă de kg acumulate în iarnă!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cum te pregătești de slăbit pentru mâncărurile grase de Crăciun. Cu toții știm că iarna te îngrași cel mai mult sau ești pasibil de îngrășare! Așa că, azi ne-am gândit să scriem un articol despre cum puteți evita asta.

Iaurtul reprezintă, din punctul de vedere al medicilor, printre cele nutritive și pline cu beneficii alimente, în sensul că există numeroși nutrienţi importanți în compoziția sa, dar și că este de nelipsit în dietă. Nu are multe calorii, dar are diverși nutrienți (proteine complete, glucide, lipide, calciu, zinc, magneziu, fosfor, vitamine din grupul B şi, desigur, bacteriile lactice vii). Din acest motiv, acest aliment preia cu mândrie locul 2 în topul celor mai sănătoase alimentele, primul loc fiind ocupat, după unii, de legume şi fructe.

Nu întotdeauna trebuie să ne consumăm așa multă energie pentru a alege alimentația sănătoasă, uneori există și alimente „gata de consum”– ca iaurtul.

Este trist să aflăm că țara noastră ocupă (din nefericire) ultimele locuri, dintre statele europene, în ceea ce privește gradul său de consum. Mai exact, în medie, românii consumă 1 pahar de iaurt la 14 zile.

„Lactatele fermentate, așa cum este iaurtul, trebuie consumate zilnic, ca obicei alimentar sănătos și benefic pentru organism, fiind și foarte accesibile. Este foarte simplu să le introducem în alimentația zilnică, pentru toţi membrii familiei. Nutriționiştii recomandă consumul zilnic de iaurt, pentru că acesta asigură o bună parte din necesarul de proteine, calciu, minerale și vitamine, de care avem nevoie la orice vârstă.

Datorită fermentării și rețetei, iaurtul este mai bogat în nutrienți decât laptele. În România aportul de calciu este insuficient, conform sintezelor publicate de Ministerul Sănătăţii. Faţă de un necesar de 800 mg/zi, bărbații consumă cam 743 mg, în timp ce femeile consumă doar 635 mg. Un iaurt pe zi practic ar compensa o parte din deficitul de calciu. Reţineţi că lactatele sunt principalele surse alimentare naturale de calciu, cel mai bine utilizate de organism”, ne explică prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Pentru a obține un echilibru alimentar, este absolut necesar să includem acest aliment în regimul nostru – este de părere sus-citatul medic.

Prof. dr. Nicolae Hâncu a mai menționat că, dacă consumăm în mod obișnuit iaurt, în cadrul unui regim restricționat caloric, reușim să scăpăm de foarte multe kilograme în plus.

Totodată, se reduce și depozitul adipos visceral.

Niște articole științifice datate din 2014 și publicate în Jurnalul American de Nutriție Clinică explică motivele: impactul creșterii aportului de calciu asupra echilibrului energetic (obezitatea poate avea drept cauză lipsa necesară de calciu). Alții opiniază că proteinele din lactate scade pofta de mâncare și crește mecanismele reglatoare care oferă senzația de sațietate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation