Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

experience the music of john williams, john williams
Călătorie muzicală spectaculoasă pe scena Ateneului Român, în această vară: Star Wars, Schindler’s List, Indiana Jones, Jurassic Park sau Superman! București, 14 aprilie, 2025 – Ateneul Român va găzdui pe data de 8 iulie, la ora 20:00, un concert de excepție dedicat uneia dintre cele mai strălucite figuri ale muzicii de film: ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

TOTUL despre ficat. Alimentul superminune

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sunt două tipuri de oameni, am putea spune, cei care iubesc ficatul și cei care urăsc ficatul! Unii îl văd drept o delicatesă, un preparat extrem de gustos și nutritiv, alții – drept scârbos. Rareori găsim un aliment cu o dualitate mai impresionantă ca ficatul.

Nu uitați că unele alimente/preparate s-ar putea să vi se pară oribile la gust, dacă sunt preparate de anumiți bucătari sau persoane, restaurante etc., dar în alte versiuni să vi se pară absolut gustos! Astăzi vom aborda strict din punct de vedere nutritiv “problema”, dacă i-am putea spune așa.

Printre pasionații dietei low carb găsim foarte mulți iubitori ai acestui aliment, fiind parte necondiționată din acest tip de regim. Indiferent de proveniență (vită, miel, pui), ficatul nu este un organ scump, este foarte sățios și are foarte puțini carbohidrați.

Cel puțin din punctul de vedere al nutriționiștilor, lăsând deoparte toate concepțiile și părerile în general cu privire la consumul acestui aliment, ficatul este extrem de nutritiv.

În anumite locuri din lume, cum sunt Franța, Germania și Italia acest organ apare în foarte multe dintre preparatele bucătăriei din care face parte. Totodată, ficatul este foarte apreciat inclusiv de iubitorii dietei ketogenice.

Iată câteva dintre avantajele consumului de ficat:

  • 1. Are o tonă de proteine:

26 grame proteine la 100 grame de ficat de pui.

29 grame de proteine la 100 de grame de ficat de vită.

Ficatul are în compziția sa toate vitaminele B, mai ales vitamina B12, o vitamină fără de care celulele corpului nu pot funcționa – de acestea poți face rost doar natural, prin alimentele animale.

  • Nivelul vitamine sus-menționate este de 10 ori mai mare decât în oricare alt aliment și conține foarte mult acid folic, esențială pentru sănătatea celulelor tale, mai ales pentru femeile însărcinate.
  • Are o tonă de vitamina A, mai mult decât oricare alt aliment, vitamină care este foarte importantă pentru sănătatea oculară, pentru cea a pielii, a dinților, oaselor, sistemului imunitar și funcțiilor celulare. Cu toate acestea, fiți avertizați, un consum exagerat de acest tip de vitamina poate face mai mult rău decât bine, asta înseamnă fără prea mult ficat.
  • Este foarte bogat în minerale, cele importante pentru corecta funcționare a organismului, mai ales în fier, seleniu, crom, fosfor și cupru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation