Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Grecia, brand de tara, Ammouliani
AMMOULIANI 2021 O PRIVIRE DE ANSAMBLU  Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai ...
Citește mai mult
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
Grecia, brand de tara, Ammouliani
AMMOULIANI 2021 O PRIVIRE DE ANSAMBLU  Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOTUL despre ficat. Alimentul superminune

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sunt două tipuri de oameni, am putea spune, cei care iubesc ficatul și cei care urăsc ficatul! Unii îl văd drept o delicatesă, un preparat extrem de gustos și nutritiv, alții – drept scârbos. Rareori găsim un aliment cu o dualitate mai impresionantă ca ficatul.

Nu uitați că unele alimente/preparate s-ar putea să vi se pară oribile la gust, dacă sunt preparate de anumiți bucătari sau persoane, restaurante etc., dar în alte versiuni să vi se pară absolut gustos! Astăzi vom aborda strict din punct de vedere nutritiv “problema”, dacă i-am putea spune așa.

Printre pasionații dietei low carb găsim foarte mulți iubitori ai acestui aliment, fiind parte necondiționată din acest tip de regim. Indiferent de proveniență (vită, miel, pui), ficatul nu este un organ scump, este foarte sățios și are foarte puțini carbohidrați.

Cel puțin din punctul de vedere al nutriționiștilor, lăsând deoparte toate concepțiile și părerile în general cu privire la consumul acestui aliment, ficatul este extrem de nutritiv.

În anumite locuri din lume, cum sunt Franța, Germania și Italia acest organ apare în foarte multe dintre preparatele bucătăriei din care face parte. Totodată, ficatul este foarte apreciat inclusiv de iubitorii dietei ketogenice.

Iată câteva dintre avantajele consumului de ficat:

  • 1. Are o tonă de proteine:

26 grame proteine la 100 grame de ficat de pui.

29 grame de proteine la 100 de grame de ficat de vită.

Ficatul are în compziția sa toate vitaminele B, mai ales vitamina B12, o vitamină fără de care celulele corpului nu pot funcționa – de acestea poți face rost doar natural, prin alimentele animale.

  • Nivelul vitamine sus-menționate este de 10 ori mai mare decât în oricare alt aliment și conține foarte mult acid folic, esențială pentru sănătatea celulelor tale, mai ales pentru femeile însărcinate.
  • Are o tonă de vitamina A, mai mult decât oricare alt aliment, vitamină care este foarte importantă pentru sănătatea oculară, pentru cea a pielii, a dinților, oaselor, sistemului imunitar și funcțiilor celulare. Cu toate acestea, fiți avertizați, un consum exagerat de acest tip de vitamina poate face mai mult rău decât bine, asta înseamnă fără prea mult ficat.
  • Este foarte bogat în minerale, cele importante pentru corecta funcționare a organismului, mai ales în fier, seleniu, crom, fosfor și cupru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation