Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

TOTUL despre ficat. Alimentul superminune

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sunt două tipuri de oameni, am putea spune, cei care iubesc ficatul și cei care urăsc ficatul! Unii îl văd drept o delicatesă, un preparat extrem de gustos și nutritiv, alții – drept scârbos. Rareori găsim un aliment cu o dualitate mai impresionantă ca ficatul.

Nu uitați că unele alimente/preparate s-ar putea să vi se pară oribile la gust, dacă sunt preparate de anumiți bucătari sau persoane, restaurante etc., dar în alte versiuni să vi se pară absolut gustos! Astăzi vom aborda strict din punct de vedere nutritiv “problema”, dacă i-am putea spune așa.

Printre pasionații dietei low carb găsim foarte mulți iubitori ai acestui aliment, fiind parte necondiționată din acest tip de regim. Indiferent de proveniență (vită, miel, pui), ficatul nu este un organ scump, este foarte sățios și are foarte puțini carbohidrați.

Cel puțin din punctul de vedere al nutriționiștilor, lăsând deoparte toate concepțiile și părerile în general cu privire la consumul acestui aliment, ficatul este extrem de nutritiv.

În anumite locuri din lume, cum sunt Franța, Germania și Italia acest organ apare în foarte multe dintre preparatele bucătăriei din care face parte. Totodată, ficatul este foarte apreciat inclusiv de iubitorii dietei ketogenice.

Iată câteva dintre avantajele consumului de ficat:

  • 1. Are o tonă de proteine:

26 grame proteine la 100 grame de ficat de pui.

29 grame de proteine la 100 de grame de ficat de vită.

Ficatul are în compziția sa toate vitaminele B, mai ales vitamina B12, o vitamină fără de care celulele corpului nu pot funcționa – de acestea poți face rost doar natural, prin alimentele animale.

  • Nivelul vitamine sus-menționate este de 10 ori mai mare decât în oricare alt aliment și conține foarte mult acid folic, esențială pentru sănătatea celulelor tale, mai ales pentru femeile însărcinate.
  • Are o tonă de vitamina A, mai mult decât oricare alt aliment, vitamină care este foarte importantă pentru sănătatea oculară, pentru cea a pielii, a dinților, oaselor, sistemului imunitar și funcțiilor celulare. Cu toate acestea, fiți avertizați, un consum exagerat de acest tip de vitamina poate face mai mult rău decât bine, asta înseamnă fără prea mult ficat.
  • Este foarte bogat în minerale, cele importante pentru corecta funcționare a organismului, mai ales în fier, seleniu, crom, fosfor și cupru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation