Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Daca faci sala sau esti pasionat de lifestyle, de fitness si doresti sa te pastrezi sanatoasa/sanatos, atunci trebuie obligatoriu sa citesti acest articol! Deoarece, de cele mai multe ori, alimentatia pe care o urmezi include carbohidrati, motiv pentru care trebuie sa stii care alimente sunt bune si care nu! Doar ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
EXCLUSIVITATE   PORTRET DE FERMIER:   VICTOR CHIVU Răzvrătit, a ieșit la protestul fermierilor împotriva guvernanților și autorităților, cu vaci, utilaje – și cu talanga la gâtJ Pe Victor Chivu l-am cunoscut la unul dintre evenimentele importante din agricultura românească, desfășurat la ASAS(Academia de Științe Agricole și Silvice-Șișești). Mi-a povestit, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sărbători de Paști in Grecia: Ziua 1 – 26.04 BUCUREȘTI – SALONIC Întâlnire la ora 21.00 în parcarea de la Piața Victoriei, plecare spre Grecia pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata. Ziua 2 – 27.04 SALONIC – AMMOULIANI Sosim dimineața la Salonic, tur pietonal in cel de-al ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Alimentele recomandate pentru a avea o inima cât mai curată!

Medicii recomanda diferite alimente care sa ne pastreze sanatosi, am selectat noi special pentru voi cateva dintre acestea si le-am descris pe fiecare.

  • Orz și ovăz

Acestea contin un fel specific de febre solubile, beta-glucan, care prezinta foarte multe avantaje pentru inimă și sănătatea corpului in general. Beta-glucanul realizeaza o legătură între acizii bilei și colesterol în intestine, prevenind absorbțiile lor în interiorul corpului. De pilda, daca ai probleme cu colesterolul, atunci acestea sunt recomandate pentru tine sa le consumi la micul-dejun. Beta-glucanul apare si in algele de mare, drojdie și foarte multe specii de ciuperci, ca reishi, shiitake sau maitake.

  • Somon

Somonul și grăsimile din pesti, ca uleiurile de pește, mai ales acizii grași din omega-3, au un efect benefic asupra inimii. Peștii care au foarte multe grăsimi precum somonul, tonul alb, macrou, hering sau sardinele, și crustacee precum homar, stridii sau calamar, sunt proteine esentiale pentru organism. Toate acestea au in ele omega-3, care pastreaza corect ritmul inimii, scazand sansele de a suferi un atac de cord. Studiile au mai dovedit si că scad coagularea sângelui, scad presiunea sângelui și mentin vasele de sânge sănătoase, diminuând inflamațiile.

  • Verdețuri

Frunzele de salată, spanac, kale, sunt pline de vitaminele A, C, E și K, și au antioxidanți care duc la scoaterea toxinelor din corp. De asemenea, faptul ca are mult calciu, magneziu și potasiu ajuta la pastrarea sănătatii inimii. Potasiul e bun pentru scaderea efectelor de sodiu în presiunea sângelui, impreuna cu magneziu și calciu, care contribuie la relaxarea pereților. Mai mult, verdețurile, precum mare parte din legume, au multe fibre, care contribuie la “taie” din asa numitul colesterol “rau”.

 

  • Avocado

Avocado-ul este recomandat datorita numerosilor acizi grași monosaturați, ceea ce scade atât nivelul total de colesterol cât și colesterolul „rău”, iar colesterolul „bun” se pastreaza la valori normale.

  • Uleiul de măsline

Acizii grași monosaturați sunt elemente esentiale pentru dieta mediteraneană si despre care, de altfel, am scris zilele trecute pe acest site, faptul ca pastreaza sănătatea inimii și a creierului, reducand riscul de cancer de sân și crescând longevitatea – este un fapt dovedit de studii. Uleiul de măsline scade presiunea sângelui și nivelului de colesterol „rău” si-l creste pe cel bun.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN