Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Alimentele recomandate pentru a avea o inima cât mai curată!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Medicii recomanda diferite alimente care sa ne pastreze sanatosi, am selectat noi special pentru voi cateva dintre acestea si le-am descris pe fiecare.

  • Orz și ovăz

Acestea contin un fel specific de febre solubile, beta-glucan, care prezinta foarte multe avantaje pentru inimă și sănătatea corpului in general. Beta-glucanul realizeaza o legătură între acizii bilei și colesterol în intestine, prevenind absorbțiile lor în interiorul corpului. De pilda, daca ai probleme cu colesterolul, atunci acestea sunt recomandate pentru tine sa le consumi la micul-dejun. Beta-glucanul apare si in algele de mare, drojdie și foarte multe specii de ciuperci, ca reishi, shiitake sau maitake.

  • Somon

Somonul și grăsimile din pesti, ca uleiurile de pește, mai ales acizii grași din omega-3, au un efect benefic asupra inimii. Peștii care au foarte multe grăsimi precum somonul, tonul alb, macrou, hering sau sardinele, și crustacee precum homar, stridii sau calamar, sunt proteine esentiale pentru organism. Toate acestea au in ele omega-3, care pastreaza corect ritmul inimii, scazand sansele de a suferi un atac de cord. Studiile au mai dovedit si că scad coagularea sângelui, scad presiunea sângelui și mentin vasele de sânge sănătoase, diminuând inflamațiile.

  • Verdețuri

Frunzele de salată, spanac, kale, sunt pline de vitaminele A, C, E și K, și au antioxidanți care duc la scoaterea toxinelor din corp. De asemenea, faptul ca are mult calciu, magneziu și potasiu ajuta la pastrarea sănătatii inimii. Potasiul e bun pentru scaderea efectelor de sodiu în presiunea sângelui, impreuna cu magneziu și calciu, care contribuie la relaxarea pereților. Mai mult, verdețurile, precum mare parte din legume, au multe fibre, care contribuie la “taie” din asa numitul colesterol “rau”.

 

  • Avocado

Avocado-ul este recomandat datorita numerosilor acizi grași monosaturați, ceea ce scade atât nivelul total de colesterol cât și colesterolul „rău”, iar colesterolul „bun” se pastreaza la valori normale.

  • Uleiul de măsline

Acizii grași monosaturați sunt elemente esentiale pentru dieta mediteraneană si despre care, de altfel, am scris zilele trecute pe acest site, faptul ca pastreaza sănătatea inimii și a creierului, reducand riscul de cancer de sân și crescând longevitatea – este un fapt dovedit de studii. Uleiul de măsline scade presiunea sângelui și nivelului de colesterol „rău” si-l creste pe cel bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation