Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Varza este una dintre alimentele cu cel mai puternict antidot al celulelor maligne și apare in toate bucatariile. Pe langa numeroasele avantaje medicale, acesta ne ofera vitamine, minerale și fitonutrienți care ajuta la pastrarea stării de sănătate. Intrucat aceasta are putine calorii, această legumă se recomanda persoanelor care doresc sa slabeasca. In ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Vei fi impresionat de câte boli de poate apăra consumul regulat de ardei!

Ardeii grași, impreuna cu alte soiuri, ca ardeiul capia, ardeiul iute și dolofanul gogoșar, se numara probabil printre cele mai sanatoase legume. Acu este si timpul lor, vara si toamna.

Ardeiul are foarte multe vitamine C, A, B6, B1, E, K și fibre. De altfel biochimiștii au descoperit in urma mai multor studii recente noutati in privinta proprietatilor pe care le au.

Ardeiul de culoare verde, de pilda, are multe fibre, folați și vitamina K, dar și molibden sau mangan (noutati foarte folositoare culturistilor).

Pe de alta parte, in raport cu cei verzi, ardeii roșii au o sursa mai bogata de vitamine și nutrienți, chiar de 9 ori mai mult licopen (antioxidant). Mentionabile sunt si beta-caroten, alaturi de fitonutrienți, precum licopen, luteină și zeaxantina, potasiu, triptofan, cupru. Ardeii dulci mai au si ceva capsaicina, un compus alcaloid..

Orice tip de ardei este recomandat sa fie consumat cat mai crud, în salate sau chiar ca suc proaspăt. Isi mentin proprietatile, de asemeni, si dupa ce sunt murați, copți pe plită sau facuti in mai multe mâncăruri.

Important este ca au multi antioxidanți — beta-caroten, luteină, vitamina C —, astfel ei anuleaza efectele radicalilor liberi și scad efectele negative asupra arterelor, nervilor și țesuturilor. Normal ca asta scade sansele aparitiei anumitor boli sau chiar le previn, intr-o anumita masura.

Vitamina B6 este benefica celulelor, mai ales in accelerarea reconstruirii lor, adica prevenirea afectiunilor legate de acestea sau facilitand vindecarea lor. Tot ea are pastreaza intreg sistemul nervos. Nu numai B6, dar  si acidul folic din ardeiul gras, ajuta corpul sa metabolizeze mai rapid enzimele care pot afecta cheagurile din vasele sanguine.

Totodata, reduc sansele de dezvoltare a unor bolil cardiace sau ajuta la reducerea colesterolului — LDL.

Daca medicul va spus ca aveti nevoie de o sursa bogata de vitamina C, atunci ardeiul e pentru voi! :)). Orice tip de ardei are aceasta proprietate, intrucat toate contin mai multe vitamine de acest tip, iar cel gras roșu, chiar, o are intr-o canitate dubla fata de citrice, pe cand cel iute, cu 330% mai multă,. fata de o portocală. Deci, confera sistemului o imunitate mai puternica si incetineste procesul de imbatranire.

Vitamina E ajuta in mentinerea sănătatii părului și a pielii.

Vitamina A e folositoare contra degenerării maculare legata de îmbatranirea accelerata a corpului. Unele studii au dovedit ca poate preveni si aparitia cataractei.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN