Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Călin Georgescu domină intențiile de vot cu 36,6%, dar Ilie Bolojan îl poate învinge în turul 2

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Conform studiului Consumer Sentiment 2025

Studiu MKOR – Călin Georgescu domină intențiile de vot cu 36,6%, dar Ilie Bolojan îl poate învinge în turul 2

  • 36,6% dintre români l-ar alege pe Călin Georgescu într-un prim tur,
    Ilie Bolojan și Nicușor Dan, la un nivel apropiat de încredere cu 12,2%, respectiv 11,8% dintre intenția de vot
  • Crin Antonescu, candidatul coaliției, riscă să crească absenteismul în turul 2
  • Intenție de vot crescută, de 8.5 / 10: 79% dintre români ar merge la urne, dacă duminica aceasta ar avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale
  • Dintre nehotărâți, 53% invocă neîncrederea în candidați și 20% se simt dezamăgiți de sistemul politic actual

Călin Georgescu, lider detașat, dar vulnerabil în turul 2

Călin Georgescu domină intențiile de vot pentru turul 1: 27,9% dintre respondenți l-au menționat spontan ca preferință, iar 36,6% l-ar alege dintr-o listă restrânsă de 8 candidați.

Profilul său atrage votanți din toate categoriile de vârstă (74% între 28-56 ani), în special persoane cu venituri mici și medii (96% dintre votanții săi), cu studii generale (50% dintre votanții săi). Dorința de schimbare anti-sistem (38%) și personalitatea sa (18%) sunt principalele motive invocate de susținători.

Într-un tur 2 ipotetic, Ilie Bolojan este singurul candidat care l-ar putea învinge, cu 42% față de 40% pentru Georgescu, mobilizând un procent mai mare de votanți și reducând absenteismul față de ceilalți candidați măsurați.

Ilie Bolojan, alternativa credibilă

Ilie Bolojan se poziționează ca un contracandidat puternic, cu 12,2% intenție de vot într-un prim tur (listă restrânsă) și 8% într-o listă completă de 28 de candidați.

Apreciat pentru competență și experiență (26%) și pentru integritate (33%), Bolojan este preferat de persoanele de peste 30 de ani (77% dintre votanții săi), cu venituri peste medie (70% dintre votanții săi) și studii superioare (64% dintre votanții săi).

Avantajul său în turul 2 vine din capacitatea de a reprezenta o pondere mai mare a populației cu drept de vot, reducând nehotărârea la doar 11% (față de 16%, în cazul lui Crin Antonescu față de același contracandidat).

Nicușor Dan, opțiune anti-sistem cu notorietate

Nicușor Dan obține 11,8% într-o listă restrânsă și 8,4% mențiuni spontane, fiind văzut ca un candidat anti-sistem (65%), cu politici concrete (54%) și valori puternice (50%).

Susținerea sa vine mai ales din mediul urban (52% dintre votanții săi), de la persoane cu venituri peste medie (85% dintre votanții săi) și studii superioare (91% dintre votanții săi), în special între 30-55 de ani. Totuși, în turul 2, rămâne în urma lui Georgescu (36% vs. 42%).

Notă: Diferențele de procentaje date de alte case de sondare pentru acest candidat vin din ponderea respondenților cu venituri mari, care nu reflectă structura reală a întregii populații de votanți.

Crin Antonescu, risc crescut de absenteism

Crin Antonescu, susținut de coaliția de guvernare, obține doar 7,4% într-o listă restrânsă și 3,1% mențiuni spontane. Alegătorii săi sunt în mare parte indeciși (38%), iar în turul 2 împotriva lui Georgescu pierde clar (35% vs. 41%), crescând absenteismul la 16%.

Profilul său nu mobilizează suficient, ceea ce indică o percepție slabă de reprezentativitate în rândul populației generale de votanți, față de alți contracandidați.

Votul: intenție mare, dar umbrit de neîncredere

79% dintre români ar merge la urne (intenție medie 8,5/10), dar doar 71% sunt siguri (scor 10/10). Dintre cei 16% care nu ar vota, 53% nu au încredere în candidați, iar 20% sunt dezamăgiți de sistem.

Tinerii (Millennials 78%, Gen Z 72%) și cei cu studii superioare (77%) sunt mai motivați, spre deosebire de persoanele cu venituri mici (59%).

Despre cercetare

Studiul „Consumer Sentiment 2025” a fost realizat online, pe un eșantion de ponderat după educație și venit, conform datelor INS. Modelul prezentat de noi confirmă opțiunile de vot exprimate la turul 1 al alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2024, ca metodă de validare suplimentară a datelor.

Metodologia studiului

Rezultatele sunt extrase din studiul MKOR Consumer Sentiment din România în 2025.

  • Mărimea eșantionului: N=1100 respondenți
  • Caracteristicile eșantionului: reprezentativ la nivel național după vârstă, educație și venituri
  • Target: populația generală a României cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani
  • Metodă de cercetare: sondaj de opinie (CAWI)
  • Instrument: chestionar
  • Abordare: online, prin Panelul MKOR

Vă invităm să folosiți imaginile / graficele pentru această cercetare:
 https://drive.google.com/drive/folders/

Despre MKOR

MKOR (https://mkor.ro/) este o agenție de cercetare de piață inovativă, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business. În activitatea sa, MKOR acoperă toate tipurile de cercetare și oferă o flexibilitate crescută clienților săi, cu scopul înțelegerii și livrării celor mai detaliate perspective asupra pieței.

MKOR dezvoltă o serie de proiecte de cercetare proprii, pe care vă invităm să le parcurgeți în mod gratuit pe site-ul agenției: https://mkor.ro/studii-piata-proprii/

Contact presă:

MKOR
Cori Cimpoca
Fondatoarea MKOR
+40.728.853.359
cori@mkor.ro

Comments are closed.

Post Navigation