Reteta de ciorba de burta vegana este reteta de mancare pe care vi-o prezentam azi pe drinkfood.ro! Ciupercile Pleurotus din continutul ei o sa va dea impresia ca mancati chiar carne si daca le gatiti asa cum spunem noi, in otet, atunci veti vedea cat de buna poate fi! Principalul avantaj al preparatului este ca aceasta nu este compusa din gluten si macrobiotica.
Ai nevoie de:
- 1 borcan castraveciori murati
- 1 borcan gogosari murati
- 500g ciuperci Pleurotus
- 4 morcovi
- 1 capatana usturoi
- sare, piper si coriandru macinat, dupa gust
Sos:
- 2 posibilitati: 2 lingurite amidon + 2 Linguri mustar + ½ lingurita curry + 3 Linguri ulei de masline
- 2-3 Linguri maioneza vegana
Mod de preparare
- introdu intr-o oala otetul din 2 borcane de muraturi;
- peste introdu 1 L de apa;
- Taie morcovii si ciupercile Pleurotus in fasii si lasa-le la fiert pentru un sfert de ora;
- Acuma pune cinci castraveti taiati, plus cinci gogosari taiati marunt;
- taie jumatate de capatana de usturoi si apoi o separi in mai multe parti, punand-le pe rand in oala;
- asteapta sa fiarba 10 min;
- in tot acest timp ocupa-te de prepararea „maionezei” de mustar, sau introdu-o direct pe cea vegana. Mai pune si mustarul, curry, amidonul si uleiul de masline. Acuma le omogenizezi cu un mixer bine de tot pe toate si la sfarsit introduci jumatatea de usturoi ramasa;
- nu uita ca nu trebuie sa pui „maioneza” in oala cu ciorba, deoarece aceasta va trebui taiata. Pe de alta parte, ia cate un polonic din lichidul cald si introdu-l deasupra „maionezei”, dar fara sa uiti sa mixezi in continuare compozitia. Ulterior, cand vezi ca ai bagat cam 800ml de lichid, il poti pune tot in oala cu ciorba.
- acuma e gata!
Recent Comments