Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Studiile clinice finale care încearcă să creeze un nou vaccin coronavirus, realizat în principal u ajutorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford, s-au oprit în urma unei reacții adverse al unuia dintre participanții din Marea Britanie.  Vestea este foarte tristă și, poate, îngrijorătoare, deoarece acesta era vaccinul care se credea că va ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
et in elada ego, grecia, ammouliani
CEL MAI APROPIAT REFUGIU: GRECIA Ammouliani ne așteaptă, chiar și pe timp de pandemie Cel mai apropiat refugiu, pentru români, de lungul timpului, s-a dovedit Grecia; chiar și pe vremurile când se numea Elada. Așa că ar părea simplu/și firesc, să ne refugiem pe vremurile de vipie și pandemie, la ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

REȚETELE DRINKFOOD.ro: Prăjitura krem a la krem

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ingrediente blat:

Ingrediente crema de cacao:

Ingrediente glazura:

  • ¼ din crema de cacao
  • 1 lingurita cacao degresata
  • 1 lingurita ness

Cum se face blatu:

  • impartim albusurile de galbenusuri si le amestecam spuma cu un praf de sare, apoi pui usor indulcitorul pudra.
  • punem galbenusurile si esenta de rom, amestecand in continuare pana le incorporam.
  • din ceea ce rezulta, mai punem o budinca de cacao, incet, folosind o spatula sau tel, ca sa pastrati compozitia aerata.
  • Intr-un vas termorezistent sau o tava, dar, tapetate cu hartie de copt, adaugam ce a iesit si facem in asa fel incat totu sa fie la acelasi nivel, pentru a acoperi toata suprafata a vasului/ tavii.
  • ceea ce rezulta este indeajuns pentru un vas dreptunghiular cu o dimensiuni de 28/18 cm.
  • Se lasa la copt cum trebuie la cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20-25 min.

Cum se face crema:

  • impartim albusurile de galbenusuri.
  • mixam galbenusurile, cacao, amidonul, esenta de rom, aroma de ciocolata si indulcitorul intr-un vas antiaderent, inlocuind pe masura ce trece timpul prin adaugarea a 100 ml. din cantitatea laptelui rece si inainte de a o pune pe foc, acestea trebuie sa fie sigur omogenizate.
  • ceea ce mai ramane din acel 400 ml. lapte il incalzim (la mw sau pe foc).
  • usor punem laptele incalzit pana cand se omogenizeaza, il lasam la la foc mic, amestecand tot timpu acesta cu un tel pentru a nu se lipi crema.
  • dupa aceea crema se raceste si dupa ce se raceste mai adaugam la hidratat cele 2 foi de gelatina in lapte rece (sau apa).
  • Albusurile le amestecam spuma
  • Gelatina hidratata se topeste la bain – marie sau la mw doar cat sa se dilueze. Totusi nu fierbeti gelatina, pentru ca asta ar fi foarte prost
  • Dupa albusurile batute spuma punem gelatina topita si omogenizam lingura cu lingura crema de cacao deja racorita, folosind un mixer la viteza mica ori cu un tel.
  • Pentru a face prajitura nu mai este nevoie decat sa se captuseasca tava in care ati copt blatul cu folie de staniol sau folie alimentara, apoi punem blatul inca o data in ea, peste care sa adaugam si aducem la acelasi nivel suprafata crema de cacao.
  • Inainte de a pune crema peste blat putemretine ¼ din ea pentru a realiza o glazura cu care sa ornam prajitura.
  • deci, pentru glazura vom adauga in crema oprita cacao si ness, combinam cum trebuie si omogenizam, punem intr-un pos si ornam prajitura la suprafata, ori numai o turnam si o nivelam peste crema deja pusa pe blat.
  • pai si cam asta e tot, POFTA BUNA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation