Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

jacobs creek, shiraz, chardonnay, lillet
SHIRAZ Dacă, în episoade trecute, am vorbit de un vin/soi alb, CHARDONNAY, ei bine, acum aducem vorba despre o variantă, tot de la JACOBS CREEK, pe roșu. E vorba despre un vestit vin, care este vechi de zile – probabil din antichitate – SHIRAZ,  de data aceasta australian, desigur, pe ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
cazare in ammouliani, cazare ammouliani
CUM sunt cazările în insula Ammouliani, aproape de locul sfânt al Muntelui Athos? Minunate, la fel ca în toată Grecia. Vă prezentăm, acum, câteva, care să le țineți minte pentru sezonul care apropie cu o viteză uimitoare spre vertiginoasă. STUDIOURILE PHILIPS Cazare beneficiind de acreditare EOT). Proprietara are trei fete, ...
Read More

REȚETELE DRINKFOOD.ro: Prăjitura krem a la krem

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ingrediente blat:

Ingrediente crema de cacao:

Ingrediente glazura:

  • ¼ din crema de cacao
  • 1 lingurita cacao degresata
  • 1 lingurita ness

Cum se face blatu:

  • impartim albusurile de galbenusuri si le amestecam spuma cu un praf de sare, apoi pui usor indulcitorul pudra.
  • punem galbenusurile si esenta de rom, amestecand in continuare pana le incorporam.
  • din ceea ce rezulta, mai punem o budinca de cacao, incet, folosind o spatula sau tel, ca sa pastrati compozitia aerata.
  • Intr-un vas termorezistent sau o tava, dar, tapetate cu hartie de copt, adaugam ce a iesit si facem in asa fel incat totu sa fie la acelasi nivel, pentru a acoperi toata suprafata a vasului/ tavii.
  • ceea ce rezulta este indeajuns pentru un vas dreptunghiular cu o dimensiuni de 28/18 cm.
  • Se lasa la copt cum trebuie la cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20-25 min.

Cum se face crema:

  • impartim albusurile de galbenusuri.
  • mixam galbenusurile, cacao, amidonul, esenta de rom, aroma de ciocolata si indulcitorul intr-un vas antiaderent, inlocuind pe masura ce trece timpul prin adaugarea a 100 ml. din cantitatea laptelui rece si inainte de a o pune pe foc, acestea trebuie sa fie sigur omogenizate.
  • ceea ce mai ramane din acel 400 ml. lapte il incalzim (la mw sau pe foc).
  • usor punem laptele incalzit pana cand se omogenizeaza, il lasam la la foc mic, amestecand tot timpu acesta cu un tel pentru a nu se lipi crema.
  • dupa aceea crema se raceste si dupa ce se raceste mai adaugam la hidratat cele 2 foi de gelatina in lapte rece (sau apa).
  • Albusurile le amestecam spuma
  • Gelatina hidratata se topeste la bain – marie sau la mw doar cat sa se dilueze. Totusi nu fierbeti gelatina, pentru ca asta ar fi foarte prost
  • Dupa albusurile batute spuma punem gelatina topita si omogenizam lingura cu lingura crema de cacao deja racorita, folosind un mixer la viteza mica ori cu un tel.
  • Pentru a face prajitura nu mai este nevoie decat sa se captuseasca tava in care ati copt blatul cu folie de staniol sau folie alimentara, apoi punem blatul inca o data in ea, peste care sa adaugam si aducem la acelasi nivel suprafata crema de cacao.
  • Inainte de a pune crema peste blat putemretine ¼ din ea pentru a realiza o glazura cu care sa ornam prajitura.
  • deci, pentru glazura vom adauga in crema oprita cacao si ness, combinam cum trebuie si omogenizam, punem intr-un pos si ornam prajitura la suprafata, ori numai o turnam si o nivelam peste crema deja pusa pe blat.
  • pai si cam asta e tot, POFTA BUNA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation